Wat als je ontdekt dat er van jou nog eentje bestaat?

twinsters - bijzondere tweeling

Stel je eens voor: je bent geboren in Zuid-Korea, geadopteerd en opgegroeid in Amerika. Er mist niets in je leven, totdat je een berichtje krijgt op Facebook van een meisje dat jouw letterlijke kopie is, op dezelfde dag geboren is, maar duizenden kilometers verderop in Frankrijk is opgegroeid. Klinkt als een ongelofelijk verhaal, toch?

Toch familie?

Het is het waargebeurde verhaal van Samantha Futerman en Anaïs Brodier, waarover ze zelf een documentaire hebben gemaakt. In allebei hun geboortepapieren stond niets over een tweeling, maar het bleek niet te ontkennen dat deze twee meisjes toch echt familie zijn.

Zonder social media…

Qua uiterlijk zul je niet snel twee meisjes vinden die zo enorm op elkaar lijken en wiens lach exact hetzelfde klinkt. Toch is het bizar om te beseffen dat zonder het bestaan van YouTube en Facebook deze twee elkaar waarschijnlijk nooit gevonden zouden hebben.

Verdachte gelijkenissen

Samantha is actrice en op YouTube staan volop video’s van haar. Een vriend van Anaïs ziet de video’s op een dag en stuurt ze naar haar door. Eerst denkt Anaïs nog dat ze naar een video van zichzelf kijkt, tot ze beseft dat het meisje in de video ‘gewoon’ verdacht veel op haar lijkt.

Zenuwachtig

Een paar maanden later komt er opnieuw een video van Samantha in het leven van Anaïs en dit keer laat ze het niet bij kijken alleen. Dankzij een klein onderzoek komt ze erachter dat haar dubbelganger op exact dezelfde dag geboren is… in exact hetzelfde land. Ook Samantha blijkt geadopteerd en Anaïs besluit in haar enthousiasme en met zenuwen haar een berichtje te sturen op Facebook.

twinsters - tweeling

Zo gaat het ongelofelijke verhaal van twee meisjes die elkaar dan eindelijk ontmoeten en elkaar moeten knijpen om te kunnen geloven dat dit daadwerkelijk gebeurt. En uiteindelijk een DNA-test laten doen om te ontdekken dat het onmogelijke toch echt mogelijk is.

De film over de bijzondere tweelingzussen die elkaar vonden gaat op 16 maart in première.

Bron: kickstarter.com (1), kickstarter.com (2)
Beeld: wired.com
Deel artikel

Lees ook


Advies Gezond
20 augustus 2016

Een goede nachtrust? Blijf van die snooze-knop af


Advies Bewegen Body & Mind Gezond Liefde Relatie Vriendschap
25 augustus 2016

Dit is waarom samen sporten het allerleukst is


Gezond Goed nieuws Voeding
16 juli 2016

Groente en fruit maken gelukkig


Gezond Voeding
29 november 2016

3x de fijnste ontbijtjes met yoghurt


Brein Gezond Winactie
15 oktober 2017

5x zo blijf je dicht bij jezelf + WIN


Advies Bewegen Body & Mind Gezond
19 mei 2016

Hangmatyoga, wie wil dat nou niet?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!