WENDY #7: 10 redenen om in actie te komen

Ook genoeg van al die ellende op de wereld? In WENDY #7 lees je tien redenen waarom je zelf in actie zou kunnen komen. En dat is niet alleen goed voor de wereld, ook voor jezelf!Schermafbeelding 2016-05-31 om 15.42.22

 

Voel je je bijvoorbeeld hulpeloos als je op tv al die ellende ziet en zou je wel willen helpen? Doen! Het is niet alleen goed voor de ander, maar ook voor jezelf. Hier lees je alvast vijf goede redenen om in actie te komen.

 

1. Fijn gevoel

Het geeft ten eerste gewoon een fijn gevoel. Je wens iets goeds te doen daadwerkelijk omzetten in actie geeft je enorme voldoening. Niet alleen de ander, maar dus ook jezelf.

2. Gezond

Vrijwilligerswerk doen is gezond, blijkt uit vele onderzoeken. Wanneer je aardig bent voor een ander, maakt je lichaam meer oxytocine aan. Dit stofje stimuleert de aanmaak van stikstofmonoxide in je bloed. Door meer stikstofmonoxide verwijden je bloedvaten en wordt de bloeddruk verlaagd. En dat is heel goed voor je!

3. Kennis op doen

Vrijwilligers doen kennis op over de vluchtelingencrisis en delen die met het thuisfront. En dragen bij aan de lokale economie.

4. Relativeren

Door je in te zetten voor een groter doel dan jezelf, leer je dingen opnieuw te bezien. Dingen die normaal gesproken vervelend of onprettig zijn, krijgen een mooie kant: poetsen, sjouwen, omgaan met andersdenkenden. Goed voor je relativeringsvermogen, en dus goed voor een positieve levensinstelling.

5. Verbonden

Vrijwilligerswerk vergroot je sociale en relationele vaardigheden, je zelfvertrouwen en je eigen sociale banden met de maatschappij. Je haalt voldoening uit hetgeen je doet en je hebt zelf de touwtjes in handen. Je bent nodig en gewild en telt mee in de maatschappij.

 

De andere 5 redenen lezen (en nog veel meer!)? WENDY #7 ligt nu in de winkel (of bestel ‘m online)!

 

Lees hier de tips uit WENDY #7 voor een gezond lijf!

 

Tekst: Barbelijn Bertram / Elleke van Duin
Beeld: Charlie Dot

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Stress Voeding
16 november 2016

Voorkom stress met gezonde voeding

Brein Gezond
24 augustus 2018

Maak je ideale leven waar en vind je innerlijke kracht. Nog maar 2 plekken beschikbaar!

Stress
19 september 2015

10x tips om direct te ontstressen

Brein Gezond Liefde Opvoeding
13 februari 2018

Kinder- en jongerencoach José over positief denken: deel 2

Brein Gezond
15 september 2018

5 redenen waarom je genoeg moet slapen

Body & Mind Gezond Lifestyle
13 oktober 2016

Stoppen met roken: deze keer gaat het mij lukken!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!