Wendy komt in actie voor Serious Request

Wendy van Dijk komt in actie voor Serious Request 2017. Dit jaar staat in het teken om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2017 sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis. 

Wendy in actie

Tijdens de lancering van WENDY #17, het decembernummer met het thema ‘De kracht van familie, is Wendy een actie gestart voor Serious Request. Dit sluit mooi aan bij het doel van Serious Request om families te herenigen. Samen met een aantal bekende Nederlanders heeft Wendy een schilderij gemaakt die Lola Brood uiteindelijk gaat afmaken. s.Oliver, de partner van WENDY’s vrienndinnencampagne, zorgde voor een verrassende wending en heeft het schilderij gekocht voor €10.000,-!

Wendy s.Oliver

Glazen huis

De week voor Kerstmis, maandag 18 december, gaan de 3FM dj’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn weer het glazen huis in. Voor de veertiende editie van 3FM Serious Request wordt het Glazen Huis opgebouwd op het Marktplein in Apeldoorn. Dit is de eerste keer dat het Glazen Huis in de provincie Gelderland staat. Van 18 tot en met 24 december maken de 3FM dj’s non stop radio vanuit het Glazen Huis, zijn online en op tv te volgen, en roepen heel Nederland op om in actie te komen voor deze stille ramp.

Geefvoorbeelden

Ook jij kunt het verschil maken. Al voor 3 euro kan een kind via het Rode Kruis een bericht naar zijn of haar familie sturen. Hieronder vind je nog meer voorbeelden van wat er met een bepaalde bijdrage al gedaan kan worden.

  • Voor 5 euro kan een kind contact opnemen met zijn of haar familie. Voor 50 euro wordt een kind dat vermist was, voorbereid op zijn of haar terugkeer naar huis. Dit wordt o.a. gedaan door het verlenen van een starterskapitaal of –kit dat zijn of haar leven helpt op te bouwen.
  • Voor 300 euro kan het Rode Kruis een kind terugbrengen naar zijn familie, ook als het kind in een heel ander gebied of land gevonden is.
  • Voor 445 euro kan het Rode Kruis een wereldwijde zoektocht naar een vermist familielid starten.
  • Voor 10.000 euro kunnen er vier nieuwe motoren aangeschaft worden waarmee Rode Kruis-hulpverleners vermissingsberichten kunnen verspreiden in een gebied

Doneer jij ook?

Help jij mee?

Je kunt op verschillende manieren doneren aan 3FM Serious Request. Dit zijn de opties:

Deel artikel

Ook interessant

Geven & ontvangen Gezond Lifestyle
12 maart 2018

Na negen keer kanker weer olympisch kampioen

Brein Gezond
16 mei 2018

Hoe ga je om met negatieve slaapgedachten? 4 tips!

Gezond Stress
12 augustus 2016

5x mentaal tot rust komen

Gezond
2 april 2017

8 tips om de dag goed af te sluiten (en beter te slapen)

Advies Gezond Lifestyle
8 augustus 2016

Ook zo'n last van muggen? 7 tips tegen jeuk

Doen Gezond Koken Voeding
4 oktober 2016

Koken met aanbiedingen: Smørrebrød met haring

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!