Wendy verrast de ongeneeslijk zieke Fauvé tijdens haar wensdag van Make A Wish

Onlangs ‘vierde’ Fauvé (9) dankzij Make A Wish haar wensdag. Het werd een onvergetelijke dag vol goocheltrucs, chocola en boven alles: hulphond Cayen. Want de grote droom van Fauvé is om hondentrainster te worden.

En dan was er nóg een hele speciale gast…

Wensdag van Make A Wish

Fauvé wist het meteen: ‘Dit is mijn wensdag! Ik kreeg van alle kinderen een boek, speciaal voor mij gemaakt. Toen stond er een bus klaar met daarop heel groot de letters FAUVE. Eindelijk kon ik mijn wens vervullen.’

Ongeneeslijke spierziekte

Fauvé en haar broer Tygo (10) hebben sma-2, een progressieve en voorlopig ongeneeslijke spierziekte. Hun ouders Danielle en Simon waren 25 en 29 toen ze het hoorden. ‘Ik was zwanger van Fauvé toen bekend werd dat Tygo sma-2 heeft’, vertelt Danielle. De kans dat Fauvé het ook zou hebben, was 25 procent. We besloten samen: we gaan ervoor.’ De twee zijn al twintig jaar onafscheidelijk. ‘We hebben zo’n basis, dat we wel tegen een stootje konden. Maar dat moet ook wel als zoiets je overkomt’, stelt Danielle.

‘We droomden van een groot gezin’

Tygo heeft nooit kunnen lopen. Fauvé heeft nog even ‘aan de hand’ gelopen. Maar feitelijk zit het gezin al tien jaar lang in de mollemolen van voorzieningen aanvragen, eeuwige processen, schrijnend traag en moeizaam. Toch kwam er nog een derde kindje, Veys, dat gezond ter wereld kwam.  ‘Ik heb zo hard gehuild’, vertelt Danielle. ‘We droomden altijd al van vier kinderen vroeger. Maar om nu nog een derde kind te krijgen, daar was echt veel moed voor nodig.’

‘We hebben ook bij de bedjes van Tygo en Fauvé gezeten en het letterlijk gezegd: “Wij gaan het doen. Met elkaar”. Arm in arm. En het zijn echt heerlijke kinderen’, vertelt vader Simon trots.

‘Het enige dat ik wil is hondentrainster worden’

Tygo had eerder al zijn wensdag van Make A Wish: samen met trainer Ron Jans mocht hij de voetballers van PEC Zwolle vertellen hoe ze moesten voetballen. En nu dus de beurt aan Fauvé: schilderen, goochelen, chocola maken, en dit leidde allemaal naar maar één droom… Hondentrainster worden. En die droom werd nog een stukje mooier toen Make A Wish-ambassadeur Wendy van Dijk Fauvé kwam verassen tijdens haar ultieme droom. Dubbel feest!

Speciaal voor jullie een kijkje achter de schermen bij deze wensdag:

Deel artikel

Lees ook


Gezond
13 februari 2017

Vijf tips voor meer beweging van Mark Tuitert


Advies Body & Mind Gezond
4 september 2016

Zo geniet jij optimaal van je zondagavond


Gezond
4 juni 2017

Annemee vocht al 3 keer tegen kanker: ‘Ik merk gewoon hoe kostbaar tijd is’


Bewegen Gezond Vrijheid & balans
4 augustus 2017

Geitenyoga: iets voor jou?


Gezond Voeding
1 december 2016

Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen


Bewegen
19 april 2017

Welke fiets workout past bij jou?

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!