Wendy wordt uitgedaagd voor een potje RaceRunning

Junior Reporter Merijn van The Voice Kids interviewt Wendy en daagt haar uit voor een potje RaceRunning. RaceRunning is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Kinderen die niet goed ter been zijn, kunnen met de RaceRunner toch meedoen. Zo kunnen gehandicapte kinderen lekker sporten en vrienden maken! Daarom wil NSGK dat er meer RaceRunners komen. Jij kunt helpen!

Wat is RaceRunning?

Een RaceRunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

Doelgroep

De RaceRunner is geschikt voor kinderen en jongeren (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) kinderen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen.

De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren. Bekijk hieronder het filmpje van deelname van RaceRunning atleten aan de mini-Dam-tot-Dam-loop in Zaandam of luister en kijk naar Anies zijn verhaal.

Help Mee

Sms nu HELPMEE naar 4333 en doneer eenmalig 3 euro. Jij helpt toch ook mee?

Deel artikel

Ook interessant

Advies Brein Gezond
15 oktober 2016

5x positiever denken: zo makkelijk kan het zijn!

Bewegen Gezond
4 juni 2017

Vaak last van knakkende knieën? Dit is wat het betekent…

Bewegen Gezond Vrijheid & balans
4 augustus 2017

Geitenyoga: iets voor jou?

Gezond Voeding
20 november 2016

Zo kun je bewust genieten van lekker eten

Gezond
8 mei 2017

Mediteren kun je leren: in 4 stappen

Bewegen Gezond Lifestyle Wendy's Elftal
2 mei 2018

Dana uit Wendy’s elftal: ‘Krachttraining vond ik altijd lastig, maar nu met de DISQ niet meer!’

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!