Wendy wordt uitgedaagd voor een potje RaceRunning

Junior Reporter Merijn van The Voice Kids interviewt Wendy en daagt haar uit voor een potje RaceRunning. RaceRunning is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Kinderen die niet goed ter been zijn, kunnen met de RaceRunner toch meedoen. Zo kunnen gehandicapte kinderen lekker sporten en vrienden maken! Daarom wil NSGK dat er meer RaceRunners komen. Jij kunt helpen!

Wat is RaceRunning?

Een RaceRunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

Doelgroep

De RaceRunner is geschikt voor kinderen en jongeren (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) kinderen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen.

De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren. Bekijk hieronder het filmpje van deelname van RaceRunning atleten aan de mini-Dam-tot-Dam-loop in Zaandam of luister en kijk naar Anies zijn verhaal.

Help Mee

Sms nu HELPMEE naar 4333 en doneer eenmalig 3 euro. Jij helpt toch ook mee?

Deel artikel

Lees ook


Gezond Voeding
19 april 2016

De avocado is niet gezond, maar supergezond!


Gezond Stress
4 december 2017

Waarom ik niet zo succesvol ben als mensen denken


Brein Gezond
17 maart 2017

Echt waar: vrouwen hebben meer slaap nodig dan mannen


Bewegen Gezond Voeding
25 januari 2018

5x wat je wel en beter niet kan eten voor je workout


Stress Werk
5 maart 2015

Hoe je beter met je tijd omgaat


Apps & Tech Bewegen Gezond lifestyle
30 april 2016

Lekker hardlopen in Amsterdam (met lantaarnpalen …)

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!