Wendy wordt uitgedaagd voor een potje RaceRunning

Junior Reporter Merijn van The Voice Kids interviewt Wendy en daagt haar uit voor een potje RaceRunning. RaceRunning is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Kinderen die niet goed ter been zijn, kunnen met de RaceRunner toch meedoen. Zo kunnen gehandicapte kinderen lekker sporten en vrienden maken! Daarom wil NSGK dat er meer RaceRunners komen. Jij kunt helpen!

Wat is RaceRunning?

Een RaceRunner is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun. Kinderen kunnen zich hiermee voortbewegen door te lopen of te rennen.

Doelgroep

De RaceRunner is geschikt voor kinderen en jongeren (of volwassenen) met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) kinderen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. Vaak is hun handfunctie zo ernstig aangedaan dat zij bijvoorbeeld geen rolstoelsporten kunnen beoefenen.

De RaceRunner lijkt voor deze doelgroep zeer geschikt om conditie te onderhouden of verbeteren en bij een sportactiviteit te participeren. Bekijk hieronder het filmpje van deelname van RaceRunning atleten aan de mini-Dam-tot-Dam-loop in Zaandam of luister en kijk naar Anies zijn verhaal.

Help Mee

Sms nu HELPMEE naar 4333 en doneer eenmalig 3 euro. Jij helpt toch ook mee?

Deel artikel

Lees ook


Gezond Magazine
10 februari 2018

Nicolette: ‘Wees elke dag dankbaar dat je Happy en Healthy bent!’


Bewegen
20 maart 2017

Mark Tuitert: ‘Zo kom je van je spierpijn af’


Gezond
1 mei 2018

Tortilla recept met kalkoen


Bewegen Gezond Vrijheid & balans
19 september 2017

5x feitjes over het vrouwenhart


Bewegen Gezond
2 maart 2018

Wendy lanceert WENDY’s Club!


Advies Brein Gezond Liefde Opvoeding
23 oktober 2016

11 dingen die gelukkige moeders doen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!