Een yogales met een glas wijn in je hand? Het bestaat!

Een lekker wijntje in de avond nemen we allemaal weleens. Gezellig op de bank, in de kroeg of met vriendinnen… Maar nu wordt deze alcoholische versnapering helemaal naar een ander level getild! Op 29 november vindt namelijk het allereerste Amsterdam Wine Yoga-event plaats, waarbij je lekker kunt ontspannen op je yogamat met een wijnglas in je hand. 

Waarom Wijn Yoga?

Heb je een volle agenda? Stroomt je hoofd over van de verplichtingen? En vind je het lastig om te ontspannen? Op initiatief van de meiden van Girls Who Drink zouden wijn en yoga de perfecte combinatie zijn om je weer een superwoman te voelen. Zo vertelt een van de meiden: ‘Een wine yoga filmpje op Facebook – met maar liefst 5 miljoen views – bracht mij op het idee. Wine Yoga is geboren tussen de wijnranken in Amerika en is daar razend populair. Hoog tijd dus om deze trend naar Nederland te halen.’

Hoe gaat het in zijn werk?

‘Tijdens dit posing en pouring event gaan we balanceren met een glas wijn op ons hoofd. Door op een voorwerp te focussen verhoogt je concentratievermogen, waardoor je stressniveau verlaagt. Een moment van bewust genieten. De wijn yoga-les wordt gegeven door Holistic Movement-leraren Stijn de Jongh en Dennis van Miltenburg.’ Geen zin in gewiebel tijdens de les en een kater achteraf? Er zal een caloriearme, alcoholvrije sparkling wijn worden geschonken! 

Waar yoga én wijn goed voor is.

We wisten allemaal al dat wijn en yoga beiden zorgen voor een ontspannen gevoel. De combinatie van yoga én wijn zou je dus dubbel zo ‘zen’ maken en je focus- en concentratie-vermogen bevorderen. Daarnaast zorgt een wijntje (op z’n tijd) voor een lager risico op hart- en vaatziekten en dementie. Dus als je dacht dat yoga alleen al gezond is, dan is wijn yoga héél gezond. Mits je de alcoholinname beperkt houdt natuurlijk.

Informatie over het event:

Tickets: www.amsterdamwineyoga.nl (Early bird € 5,00 & Regular €  7,50)
Yogamat: Je kunt een yogamat kopen voor € 5,50
Waar: In de nieuwe huiskamer van Amsterdam Oost: House of Watt
Wanneer: 29 november van 17:00-18:00, met een aansluitende borrel

Deel artikel

Lees ook


Body & Mind Brein Gezond
31 oktober 2016

14 redenen waarom je leven fantastisch is


Gezond Voeding
1 december 2016

Voeding met Viv: Miljuschka Witzenhausen


Bewegen Body & Mind Persoonlijk
9 maart 2018

Daniëlle wordt fit en energiek met DISQ week 2


Brein Geluk Gezond
29 september 2016

7 kleine geluksboosters voor jou


Brein Gezond Magazine Stress Vrijheid & balans
20 september 2017

Tips voor een digitale detox


Doen Gezond Koken Voeding
19 april 2016

Koken met aanbiedingen: groene asperges met romige saus en gepofte aardappel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!