Wil je minder snoepen? Probeer dit simpele trucje eens!

Neem jij je keer op keer weer voor minder te snoepen, maar heb je de bodem van de zak altijd in no time bereikt? De oplossing voor het doorsnoepen is gelukkig simpel: hersluitbare zakjes. Het schijnt dat we minder vaak snoepen als het zakje weer dicht zit. As simple as that…

Dit blijkt uit onderzoek van de Gentse onderzoeksters Anneleen Van Kerckhove, Caroline De Bondt en Maggie Geuens van de vakgroep marketing op de Universiteit van Gent. De hersluitbare zakjes zijn dus niet alleen nuttig omdat ze producten langer vers houden en heel gebruiksvriendelijk zijn.

Meer snoepen

Het onderzoek werd gedaan onder studenten tijdens een filmvoorstelling. Iedereen kreeg een zakje snoep, de helft kreeg een hersluitbaar zakje en de andere helft niet. Na afloop werden alle zakjes snoep weer ingeleverd en is er gekeken naar hoeveel snoep er was verdwenen uit de zakjes. En wat bleek, in de hersluitbare zakjes zat nog veel meer snoep dan in de niet hersluitbare.

Ook interessant: Lekker snacken zonder je schuldig te voelen

Snoeptest 2.0

In een vervolgonderzoek hebben zo’n 50 proefkonijnen snacks mee naar huis gekregen om het nog een keer te testen. Ook nu kreeg de ene helft een hersluitbaar zakje, en de andere helft niet. De bedoeling was om na te gaan of het effect ook over een langere periode standhoudt.

Of we met andere woorden niet gewoon elke keer iets minder eten maar frequenter naar het zakje grijpen, waardoor we uiteindelijk toch weer hetzelfde aantal calorieën opnemen, maar dan gewoon gespreid over meerdere dagen. Dat bleek echter niet het geval: de frequentie verschilde niet. ‘En dat is goed nieuws voor snoepers die moeilijk maat kunnen houden.

Psychologische drempel

‘Zo’n hersluitbare verpakking openen, is een psychologische drempel die ons telkens weer doet nadenken, al is het maar voor even’, zegt professor Anneleen Van Kerckhove.

Dus je hoort het. Als je wil snoepen, doe het dan op de ‘goede’ manier en koop een hersluitbare zak!

Bron: Nieuwsblad

Deel artikel

Lees ook


Brein Gezond Stress Winactie
18 oktober 2017

5 geheimen van georganiseerd werken + WIN


Gezond Voeding
16 augustus 2017

Oeh! Maak een witte chocolade avocado cheesecake


Bewegen Gezond
3 mei 2017

Vraag & antwoord Laura Pels: Kan ik blijven sporten tijdens mijn zwangerschap?


Bewegen Brein Gezond Goed nieuws
13 april 2016

Moe? Goed nieuws: deze tips voelen als een kop koffie!


Advies Gezond lifestyle
8 augustus 2016

Ook zo'n last van muggen? 7 tips tegen jeuk


Stress
31 januari 2015

Voortaan minder stress voor operatie

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!