WIN: 5x kookboek met gezonde recepten van SLA

SLAheader

De afgelopen jaren zijn mensen steeds bewuster geworden als het gaat om eten. De superfoods vliegen ons om de oren en we weten allemaal wat quinoa is. Toch weten we allemaal nog niet precies wat we er mee moeten en wat nou écht goed voor je is. Daarom heeft SLA besloten hun kennis over voeding te verzamelen in een boek en dit te delen met jullie.

Na een lange periode van bewuster bezig zijn met eten kwamen Jop van de Graaf, Ida de Haart en Nina Pierson tot de conclusie dat je bijna nergens een gezonde maaltijd af kon halen. Bijna twee jaar geleden besloten ze dit te veranderen en hun ervaringen om te zetten in iets tastbaars. De eerste SLA-vestiging werd geopend in Amsterdam en al snel was het een begrip in de stad. Een plek waar je gezond eten kon afhalen? Het was er ineens! En de rij mensen die er standaard voor de deur stond, toonde aan dat er behoefte aan was.

Dat er nog steeds behoefte aan is, blijkt uit het feit dat SLA ondertussen vijf vestigingen heeft. Het komende jaar komen daar nog eens twee nieuwe locaties bij. Daar stopt hun missie om gezond en duurzaam eten voor iedereen toegankelijk te maken echter niet. Door het bundelen van hun kennis hopen de oprichters van SLA mensen te inspireren om een gezonder en energieker leven te gaan leiden.

Met 75 gezonde recepten voor salades, sappen, soepen, hummus, warme maaltijden én taarten bewijst SLA dat gezond en lekker eten echt niet lastig hoeft te zijn. In het kookboek leer je aan de hand van handige tips, persoonlijke verhalen en recepten in een handomdraai de beste en gezondste gerechten op tafel te zetten. Ben je nog niet zo thuis in het gezond en duurzaam eten? Geen enkel probleem! In het boek worden begrippen en producten uitgebreid toegelicht en voor je het weet kun je aan de slag.

Kun je niet wachten en wil je nu al een van de heerlijke recepten maken? Dat kan! Hieronder staat het recept voor een heerlijke salade van snijbiet, gerookte wilde zalm, avocado en kiemen.

SLA

Recept

Voor 2 grote eters | Dressing: limoen, citroen, wasabi, avocado & extra vierge olijfolie

Ingrediënten
1 tl biologische groentebouillonpoeders
80g rode quinoa
Rasp van ½ onbespoten limoen
1 tl biologische koudgeperste olijfolie
1 snufje Himalayazout
1 snufje versgemalen peper
¼ bosje bladpeterselie, gehakt
100-150g snijbiet, gewassen
½ komkommer
1 venkelknol, gewassen
150-200g gerookte wilde zalm
1 rijpe avocado
100g gemengde kiemen

Dit is een makkelijke salade die je in een handomdraai op tafel zet. Hij is rij licht dus je kunt er ook nog een gekookt eitje aan toevoegen. Groene asperges zijn ook erg lekker bij de gerookte wilde zalm.

Breng een pannetje met 200 ml koud water en 1 theelepel biologische groentebouillon aan de kook. Doe de quinoa in de pan en kook 10 tot 12 minuten op laag vuur. De quinoa is gaar als hij iets doorzichtig is en het draadje loskomt. Giet hem af in een zeef en laat de quinoa afkoelen en maak ondertussen de dressing voor je salade. Breng de quinoa als hij koud is in een mengkom op smaak met de limoenrasp, olijfolie, Himalayazout, versgemalen peper en de gehakte peterselie.

Leg de bladeren van de snijbiet op elkaar en rol ze in de breedte op zodat je een lange rol krijgt. Snijd hier reepjes van ongeveer 1 cm dik van en verdeel ze over twee borden. Sprenkel er direct een paar eetlepels dressing overheen en leg de quinoa erop.

Verdeel de komkommer in ruitjes ook over de salade. Snijd het kontje van de venkelknol. Als de buitenste bladeren er niet fris genoeg uitzien, kun je deze er afhalen of de bruine plekjes wegsnijden. Schaaf nu met je mandoline dunne plakjes van de venkelknol of snijd zo dun mogelijke reepjes met een mes. Verdeel deze netjes over de salade en schenk er nog wat dressing overheen. Verdeel de gerookte wilde zalm ook over de borden. Je kunt zelf kiezen of je de plakjes in kleinere stukken wilt snijden.

Maak de salade af met nog wat dressing, de avocadowaaiers en de gemengde kiemen. Ook lekker met wat versgemalen zwarte peper eroverheen.

Winactie

Ken jij iemand die gezonder, duurzamer én nog lekkerder wil eten? Like dan onze Facebookpagina en tag deze persoon in de comments. WENDY en SLA geven namelijk vijf keer dit fantastische kookboek weg. Je kunt meedoen tot en met donderdag 9 juli. Op vrijdag 10 juli worden de winnaars bekendgemaakt.

Op deze actie zijn onze actievoorwaarden van toepassing.

Beeld: SLA, Sanja Marusic, WENDY

De winnaars zijn bekend! Staat jouw naam in de onderstaande lijst? Gefeliciteerd! Mail snel je adres naar wendyonline@windpublishing.com.

Lotte Manou van Wely
Kim Kockelkorn
Kim van Och
Denise van Doorn-Pater
Jeanne Kortenover

Deel artikel

Lees ook


Bewegen
5 april 2017

Vraag en antwoord Laura Pels: Wat is HIIT?


Beauty Stress
17 mei 2015

Nooit meer last van kledingstress!


Voeding
30 mei 2018

Heerlijke Griekse couscoussalade!


Gezond Magazine Voeding
9 januari 2018

Het ochtendritueel van Nyncke Beekhuyzen


Bewegen
30 april 2017

Here comes the sun! Alles over de Zonnegroet


Advies Body & Mind Gezond
25 september 2016

Beter slapen? Deze 7 rituelen helpen je

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!