Win het nieuwe boek van topchef Giorgio Locatelli

Topkok Giorgio Locatelli, die we kennen van de boeken Made in Italy en Made in Sicily, kookte deze week een fantastische lunch in het Amsterdamse Hilton vanwege zijn nieuwe boek Made at home. WENDY was erbij en deelt een heerlijk recept van de master himself. Ook mogen we drie boeken weggeven van Made at home!

Wie houdt van de Italiaanse keuken weet dat de gerechten van Giorgio Locatelli de top zijn. In het Hilton serveerde hij bijvoorbeeld als antipasti een sperzieboonsalade met geroosterde ui en een salade met puree van zoutevis en gekonfijte cherrytomaatjes, als primo een pappardelle met konijn, olijven en tijmragout, en een hoofdgerecht van kabeljauwfilet met kikkererwten, mosselen en ‘nduja. Alles was even lekker, beter kan het bijna niet. Verfijnd, net even anders dan anders en een combinatie van smaken die niet samen lijken te kunnen (kikkererwten met mosselen?), en daardoor juist verrassen en de tong verwennen.

Simpel

Het mooie van de recepten van Locatelli is dat ze ook simpel zijn om te maken. Locatelli is een kok die houdt van voedsel, maar ook houdt van de mensen voor wie hij kookt en zijn recepten maakt, zei hij in het Hilton. En dat merk je: met Locatelli zet je echt iets bijzonders op tafel, maar je hoeft er zeker niet uren voor te shoppen en in de keuken te staan. En dat maakt dat je nog meer van Locatelli gaat houden: zijn gerechten gaan verder dan een simpele pasta met Bolognesesaus, maar je houdt toch het gevoel dat je dingen eet die zijn moeder of oma vroeger thuis al maakte. At home dus….

We morgen drie boeken weggeven van Locatelli’s nieuwe boek Made at home. Ook zin om de keuken in te gaan met dit nieuwe boek? Stuur een mailtje naar winactie@wendymultimedia.nl

Pappardelle

Een echte Locatelli proberen? Maak eens de pappardelle met konijn, olijven en tijmragout.
Voor 6 personen

  • 2 el olijfolie
  • 1 groot konijn, in 12 stukken
  • zeezout en versgemalen zwarte peper
  • 1 witte ui, fijngesneden
  • 100 ml witte wijn
  • 2 tl tijmblaadjes
  • 2 l geurige kippenbouillon
  • 60 g zwarte olijven
  • 600-800 g verse of gedroogde pappardelle
  • 50 g boter
  • 3 eetl gedroogde parmezaan
  1. Verhit voor de ragout de olijfolie in een grote pan.
  2. Bestrooi de stukken konijn met zout en peper, leg ze in de pan en laat ze rondom bruin worden, schep ze op een verwarmde schaal en zet ze opzij.
  3. Laat de ui in de bakboter zachtjes gaar en glazig worden. Voeg de wijn toe en kook borrelend in, schraap daarbij het aanbaksel van de panbodem, strooi er 1 theelepel tijmblaadjes in en leg de stukken konijn weer in de pan.
  4. Overgiet alles met de kippenbouillon en laat het vlees een uur stoven.
  5. Haal de stukken konijn uit de pan en pluk het vlees van de botten.
  6. Kook de vloeistof in de pan tot sausdikte en doe het konijnenvlees erin met de olijven.
  7. Kook de papardelle in royaal kokend water met zout beetgaar; 3-4 minuten voor verse pasta (volg de aanwijzingen op de verpakking voor gedroogde pasta), giet ze af, vang het kookwater op en meng de pasta door de ragout met een beetje kookwater, de boter, parmezaan en de rest van de tijm.
Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Gezond
15 oktober 2018

Arie Boomsma: Lang leve een duidelijk doel!

Body & Mind Doen Gezond Lezen
21 mei 2016

Je stem als krachtbron

Voeding
29 maart 2017

Recept: Italiaanse groentesalade met boekweit en balsamico

Bewegen Gezond
2 augustus 2017

5 redenen om aan deze yogatrend te doen: barre

Bewegen Gezond Lifestyle
10 december 2017

Arie Boomsma: ‘In de blikken van mijn broers herkende ik mijn eigen angst’

Bewegen Gezond
29 augustus 2017

Shinrin-yoku: unplug jezelf helemaal in de natuur

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!