Word mindful door tekenen

zentangle maria thomas

Kleurboeken voor volwassenen zijn al een tijdje in. Kleurplaten tekenen die je prikkelen, je inspireren en je tot rust brengen. Maar altijd blijf je binnen de lijntjes. 

Voor degenen die een niveau hoger willen, zich volledig willen verliezen én buiten de lijntjes willen kleuren is er op 1 mei in Europa een nieuw alternatief gelanceerd: Zentangle. Deze nieuwe vorm van kunst is in Amerika al langere tijd bekend en populair.

Kleine kunstwerkjes

Zentangle is een eenvoudig aan te leren, ontspannen bezigheid. Op een klein, vierkant stukje papier maak je één voor één simpele patronen. Samen vormen de patronen een klein kunstwerkje. ‘Tanglen’, zoals het heet, is een goede manier om tot rust te komen en de innerlijke kunstenaar naar boven te laten komen door te tekenen. Je hebt er zo weinig voor nodig dat je overal mee naar toe kunt nemen en het gemakkelijk uit te voeren is.

Europa

Zentangle is nog niet bekend bij het grote publiek in Nederland, maar er zijn heel veel gecertificeerde Zentangledocenten, die het tanglen over kunnen brengen. Volgens de oprichters van Zentangle Rick Robert en Maria Thomas is het een vorm van meditatie, via kunst. “En je kunt geen fouten maken. Uiteindelijk zie je alleen iets moois.”

Aan de slag!

Alles wat je nodig hebt voor Zentangle kun je krijgen via onder andere bol.com.

Deel artikel

Lees ook


Gezond Voeding
1 november 2015

Veganistisch recept: broccolisoep met gember en bosui


Gezond Voeding
17 november 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Jetteke van Lexmond


Gezond
28 november 2016

Van zingen word je vrolijk


Gezond Magazine
10 februari 2018

Nicolette: ‘Wees elke dag dankbaar dat je Happy en Healthy bent!’


Body & Mind Brein Geven & ontvangen Gezond Magazine
11 november 2016

Zo kun je beïnvloeden hoe anderen je zien


Bewegen Gezond
21 juni 2017

7x voor deze yoga oefeningen hoef je je bed niet uit

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!