Yoga met je kind? Maak er een spel van

Het geeft innerlijke rust, je voelt je fit, je hebt minder stress, het verbetert je prestaties, je slaapt beter: yoga is supergoed voor je lichaam en geest. En dat geldt natuurlijk ook voor kinderen. Maar hoe maak je yoga aantrekkelijk voor kinderen?

Kinderen hebben niet altijd de rust om gefocust een aantal yoga-houdingen te doen. Na de zonnegroet of twee houdingen neemt de concentratie vaak al af, en gaan ze op zoek naar afleiding. Maar nu is er een nieuw bordspel waardoor kinderen van 4 tot 12 jaar de yoga langer vol kunnen houden.

 Stapje voor stapje

Hoe het werkt? Het bordspel Mila’s rare houdingen is een soort ganzenbord met yoga-houdingen. Je kunt over 36 vakjes lopen, die allemaal een eigen oefening hebben. Elke oefening staat uitgelegd op een kaart. Doel van het spel is samenwerking. Want als je allemaal een oefening hebt gedaan uit elke ‘windrichting’, mag je naar het centrum en rond je samen de laatste oefening af.

Bord-voorkant-300x300

Tai-chi & ademhaling

De oefeningen uit het spel komen uit verschillende hoeken: traditionele yoga, tai-chi, energiewerk, visualisaties en ademhalingsoefeningen. 

Heerlijk om samen met je kinderen te ontdekken en te doen!

Meer weten? Kijk hierHet spel kost € 24,50 en is hier te koop.

Begin je zelf ook met yoga? Na 30 dagen brengt het al heel wat teweeg!

Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!