Your Meal Planners dagmenu: de eerlijkste en heerlijkste recepten

Eerlijkheid in producten en recepten is iets waar Rosa en Lucy zich goed in kunnen vinden: eerlijk, lokaal en duurzaam. Ze zijn er dol op! Deze week laten ze zien dat eerlijk niet altijd meteen duur hoeft te zijn. Je hoeft daarvoor ook niet perse langs drie verschillende supermarkten. Eigenlijk kom je al een heel eind door te kiezen voor verse en pure ingrediënten en dat kan heel eenvoudig zijn. Want eerlijkheid duurt het langst, op alle fronten en gebieden. Toch? En het maakt het leven ook zeker een stukje makkelijker- en duidelijker. Speciaal voor jou hebben zij de eerlijkste en heerlijkste recepten op een rijtje gezet… voor een perfect dagmenu! 

1. Ontbijt: herfstige mug cake met peer en kaneel

Eerlijk eten staat voor ons gelijk aan het gebruiken van seizoensproducten. Daarom maakten we onze favoriete mugcake met peer en kaneel om helemaal in de herfstsferen te komen.

Ingrediënten voor een mugcake

  • Mengkom, grote mok of ovenschaaltje (doorsnede 10 cm)
  • Banaan – 1/2
  • Peer – 1/2
  • Ei – 1
  • Kaneel – 1 theelepel
  • Havermout – 3 eetlepels
  • Rozijnen – klein handje

Zo maak je het

  1. Prak de banaan met een vork fijn en snijd de peer in stukjes. Je hoeft de peer niet te schillen.
  2. Meng vervolgens de banaan en de peer met de overige ingrediënten in een mengkom en roer goed door.
  3. Doe het ‘beslag’ in een grote mok of klein ovenschaaltje. Je kunt nu kiezen voor de magnetron of de oven. In de magnetron bereid je de mugcake in ongeveer 4 tot 5 minuten. In de oven heeft hij 30 minuten op 180 graden nodig, maar dan ruikt wel je hele huis heerlijk naar ‘perentaart!’

Mugcake met peer

Eerlijk is eerlijk

Rosa: ‘Lucy en ik zijn allebei nogal ‘straight forward’ en redelijk direct. Tenminste, laat dat redelijk maar weg. We zijn gewoon direct. Dat hebben we van onze lieve moeder, thanks mam!’

Lucy: ‘Ja klopt, thanks mam! Vorige week in de auto hadden we een gesprek over daten en hoe lastig dat hele spel er omheen is. Al zit Rosa nu in een andere fase dan ik, we zijn het erover eens dat daten onwijs lastig is. Vaak is het niet gebruikelijk om eerlijk en direct te zeggen wat je wilt. Of juist niet wilt! Wij zijn niet zo goed om om dingen heen te draaien. Als we bijvoorbeeld verdrietig zijn zeggen we dat ook. Wat het onderwerp ook is… tegen elkaar dan hé. Niet tegen elk vreemd persoon die we tegenkomen op straat.

Jezelf open, eerlijk en kwetsbaar opstellen is zoiets moois en toch zo ontzettend moeilijk. Zeker als je iemand oprecht leuk vindt en je niet zeker weet of dat wel wederzijds is. Dit was even een uitstapje naar ons innerlijk, zodat jullie begrijpen waarom wij openheid en eerlijkheid zo belangrijk vinden. We vinden eerlijkheid dus belangrijk en dat geldt ook zeker voor de consumptie maatschappij, dus ook voor voedingsproducten.’

Your Meal Planners

2. Lunch: kleurrijke boterhammen

Een volkoren boterham vinden wij prima passen in een gezond en gevarieerd voedingspatroon. Je doet je lijf er een groot plezier mee. Volkoren producten zijn een belangrijke bron van koolhydraten, vezels, ijzer en B-vitamines. Wij zijn dol op een goed belegde boterham en beleggen hem graag met veel variatie en kleur, want dat ziet er zo gezellig uit! Hieronder een greep uit ons lievelings beleg:

  • Bietenspread met zachte geitenkaas en kiemgroenten
  • Hummus met gekleurde tomaten en versgemalen peper
  • Pompoenhummus met plakjes radijs en avocado
  • Pindakaas met frambozen en kaneel

Tip: Kies in de winter voor banaan in plaats van frambozen. Comfy food, yum yum!

Boterhammen lunch

3. Diner: Japanse Ramen met knapperige sugar snaps

Voor je lichaam en deze mooie wereld is het goed om minder vaak vlees te eten. Je kunt vlees vervangen door verschillende producten. Denk bijvoorbeeld aan noten, zaden en bonen. Er zijn ook steeds meer ‘kant en klare’ vleesvervangers te koop. Zeker met de marinade uit dit recept, zal je de smaak van vlees niet missen!

Dit heb je nodig voor de bowl

  • Verse spinazie – 3 handjes
  • Sugar snaps – 200 gram
  • Kikkererwten – 150 gram
  • Bakje vegetarische kipstukjes (160 gr)  Of c.a. 200 gr kipfilet
  • Ramen noedels – 150 gram
  • Paddenstoelenbouillon – 750 milliliter
  • Sesamzaadjes – 2 eetlepels
  • Optioneel: garneer met bosuitjes en koriander

Marinade voor de kip

  • Sojasaus – 2 eetlepels
  • Ketjap – 3 eetlepels
  • Sambal – 2 theelepels
  • Sap van ½ limoen
  • Honing – 1/2 theelepel
  • Knoflook – 1 teen, geperst

Voor de pasta

  • Tahin sesampasta – 3 theelepels
  • Sesamolie – 2 eetlepels
  • Sambal – 2 theelepels
  • Knoflook – 1 teen, geperst
  • Gember – 2 centimeter, geraspt
  • Optioneel: 1 eetlepel rijstazijn

Zo maak je het

  1. Maak de marinade voor de kip. Meng alle ingrediënten voor de marinade in een bakje door elkaar. Meng de kip met de marinade en laat c.a. 15 minuten staan.
  2. Maak de bouillon door het water en het bouillonblokje te mengen.
  3. Maak vervolgens de pasta klaar door alle ingrediënten te mengen in een bakje. Verwarm vervolgens een scheut olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de pasta c.a 3 minuten. Voeg na 3 minuten de bouillon toe en laat c.a. 15 minuten pruttelen op zacht vuur.
  4. Breng steelpannetje met water aan de kook en kook hierin de sugarsnaps in c.a. 3 minuten beetgaar. De sugar snaps mogen lekker knapperig blijven.
  5. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Verwarm een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin de kip goudbruin.
  7. Neem een diep bord en plaats een portie noedels in het midden van het bord. Leg hier de spinazie, sugarsnaps, kikkererwten en kipstuckjes omheen. Giet daar met een soeplepel de bouillon overheen.

Tip: extra pittig? Voeg dan extra sambal of sriracha saus toe aan de Ramen!

Japanse Ramen

Wil jij elke week gezond eten zonder gedoe? Meld je aan voor Your Meal Planners weekmenu en ontvang het eerste menu gratis in jouw mailbox. Boodschappen halen wordt een feestje!


Abonnement WENDY magazine

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!