Dit zegt je handschrift over jou

Je handschrift zegt meer over je dan je denkt. Aan de hand van de manier waarop je schrijft, is namelijk veel af te lezen over je karakter. Zelfs hoe je het puntje op de ‘i’ neerzet, heeft een betekenis…

De lettergrootte

Uitsluitend in hoofdletters schrijven doen aandachtsvragers vaak. Schrijf je klein? Dan ben je introvert, leergierig en heb je oog voor detail. Als je heel erg gebogen schrijft, dan ben je creatief. Je kunt natuurlijk ook veel wit tussen de woorden laten. Als je dat doet, dan houd je vast van vrijheid.

De vorm

Als je ronde letters schrijft, ben je volgens de grafologie creatief en artistiek. Schrijf je alles aan elkaar dan heb je de volgende eigenschappen: consequent, systematisch en voorzichtig in het maken van beslissingen. Schrijf jij letters een beetje naar rechts gebogen? Dan sta je vast open voor nieuwe ervaringen en vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Staan jouw geschreven letter juist wat meer de linkerkant op gebogen, dan ben je waarschijnlijk wat meer op jezelf. Je werkt liever achter de schermen dan daarvoor. Natuurlijk is er ook nog gewoon de standaard rechte blokletter. Schrijf je alles in blokletters, dan vaar je op logica en niet op emotie. Je bent erg praktisch.

De druk

Dan is er ook nog onderscheid in de druk op het papier. Druk je hard op het papier, waardoor de letters dik worden?  Dan voel je dingen intens, doordat je heftige emoties hebt. Als je juist heel licht op het papier drukt, dan ben je juist niet zo goed in het uiten van je emoties.

Laatste puntje op de i

Zelfs het puntje op de ‘i’ zegt iets over jouw karakter. Je kunt het cirkeltje op de ‘i’ namelijk open houden, dan ben je speels en houd je ervan om uit te blinken. Maar doe je er gewoon een dichte punt recht boven dan ben je goed georganiseerd en heb je oog voor detail.

En, herken jij jezelf in de regels van de grafologie?

 

 

Deel artikel

Lees ook


Brein Gezond Stress
13 mei 2015

Hoe maak je je lichaam klaar voor het slapen gaan? 7 tips én slaaptraining!


Advies Body & Mind Gezond
25 september 2016

Beter slapen? Deze 7 rituelen helpen je


Brein Gezond
28 november 2017

7 positieve gewoontes van gelukkige mensen


Advies Body & Mind Gezond lifestyle Voeding
6 november 2016

5 tips om weer gezond te eten na een 'ongezond' weekend


Bewegen Gezond Magazine
10 januari 2018

Familie yoga? Deze drie vrouwen doen het!


Gezond Goed nieuws
20 augustus 2016

Goed nieuws: wie leest, leeft langer

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!