Zo houd je de regie in je hoofd

regie in je hoofd

Als je voelt dat je invloed hebt, dan is stress ver te zoeken. Je kunt je ontspannen en hoeft niet bezig te zijn om allerlei oncontroleerbare rampen te voorkomen. Heb je daarentegen niet het gevoel dat je de dingen in de hand hebt, dan merk je juist dat je grote moeite hebt om te ontspannen en ligt stress op de loer. Hoe kun je de regie in je hoofd houden? Stressdeskundige Suzan Kuijsten geeft advies.

Probeer zo vaak je kunt de regie over je eigen leven te voeren. Een paar tips om je daarbij te helpen:

  1. Streef naar een positieve levenshouding. Er valt altijd iets te waarderen. Focus op wat nu wel goed gaat!
  2. Focus op hoe je ergens mee omgaat. Is een tegenslag gelijk een teleurstelling of kun je het ook als een kans zien? Is iets het einde of een nieuw begin?
  3. Maak andere keuzes! Keuzes die goed voor jou zijn. Ga je zitten sippen of maak je er het beste van? Laat de dingen los waar je niet blij van wordt.
  4. Stel geen zinloze of slechte vragen aan jezelf. Waarom je niet bent aangenomen of waarom je nooit goed genoeg doet, zijn vragen die tot niets leiden. Vraag je liever af wat er goed ging tijdens het sollicitatiegesprek of hoe je het beter zou kunnen doen.
  5. Stop het verpletterende alles-of-niets-denken met woorden als nooit en altijd. Het is onzin dat je altijd zult worden ontslagen of nooit bemind zult worden. Ook hier kun je de regie voeren door minder zwart-wit te denken, maar meer grijs.
  6. Relativeer. Probeer eens van olifanten muggen te maken in plaats van andersom.
  7. Blijf altijd voor jezelf opkomen. Daar heb je invloed op.
  8. Jij hebt alles in je om een positieve verandering voor jezelf in gang te zetten. Denk daarbij altijd in kansen en mogelijkheden en niet in beperkingen!
  9. Accepteer wat je niet kunt veranderen en verander wat binnen je bereik ligt. Aanvaarding is de meest invloedrijke voedingsbron om te kunnen ontspannen.

Online workshop Minder stress

Heb jij het gevoel dat je moeite hebt om de regie in je hoofd te houden? Meld je aan voor de online workshop Minder Stress die WENDY in samenwerking met stressdeskundige Suzan Kuijsten heeft ontwikkeld.

Tijdens de workshop krijg je online 12 concrete opdrachten en tips die je gedurende 4 weken in de praktijk gaat uitvoeren.

>> Meld je hier aan.

Tekst: Suzan Kuijsten
Beeld: Shutterstock
Deel artikel

Ook leuk


Brein Gezond Lezen
11 oktober 2016

De voordelen van lezen


Doen Gezond Koken Voeding
9 augustus 2016

Koken met aanbiedingen: Pizza met groene asperges en prosciutto


Advies Body & Mind Brein Gezond
8 mei 2016

Het leven is te kort om …


Stress
30 november 2016

Zo begin jij je ochtend 100% stressvrij


Body & Mind Brein Gezond
15 oktober 2016

Zo krijg jij ook een sterke persoonlijkheid


Gezond
4 juni 2017

Annemee vocht al 3 keer tegen kanker: ‘Ik merk gewoon hoe kostbaar tijd is’

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!