Zo krijg je de mooiste wenkbrauwen

Brows_how_to1Hulde als je gezegend bent met perfecte wenkbrauwen. Ga er dan alsjeblieft niet in het wilde weg aan plukken want wij zijn stikjaloers! Sinds model Cara Delevingne de volle ‘brow’ weer op de kaart heeft gezet hebben we collectief spijt dat we ons ooit iets te enthousiast aan het pincet hebben vergrepen. Gelukkig zijn daar nu de tutorials, speciale wenkbrauw-kits en brow experts die ons weer kunnen voorzien van een mooie boog boven onze kijkers.

De vorm

We beginnen bij het begin. Dé vorm. De vorm die we van nature hebben meegekregen is degene die het beste bij ons gezicht past, en het is een kwestie deze te ‘shapen’ zodat het er niet uitziet als een warrig bosje. Bij iedere gezichtsvorm past weer een andere boog. Als je niet helemaal tevreden bent met de vorm van jouw wenkbrauwen dan kun je ze een beetje aanpassen door bij te tekenen, maar probeer alsnog de natuurlijke lijn te volgen. Op Buzzfeed kun je zien wat het goed shapen van je wenkbrauw voor je gezicht en uitdrukking kan doen.

Vanillaextracttme_meten_wenkbrauw

De tools

Wenkbrauwen hebben bijna hun eigen ‘gereedschapskist’. Om je wenkbrauwen goed te kunnen shapen heb je namelijk speciale tools nodig: een goed pincet, een wenkbrauwkammetje of borsteltje, een kwastje, wenkbrauwgel…
Het ligt er een beetje aan op welke manier je je wenkbrauwen gaat bewerken; de één heeft een voorkeur om ze bij te tekenen met een potlood, de ander doet dat liever met een poederschaduw. Er zijn zelfs complete kits op de markt voor de ervaren doe-het-zelver.

Wenkbrauw_tools

Tweezerman pincet €26,25 – De koning onder de pincetten.
Smashbox Brow Tech trio €22,50
Maybelline Brow Satin potlood/poederstift duo €11,99
M.A.C Duo lash/brow comb  €18
HEMA eyebrow kit €6
Natural Brow Shaper & Touch up Bobbi Brown €22
Benefit Speed Brow wenkbrauwgel €19
Pupa Milano Eyebrow brush €17,50
Maybelline Brow Drama wenkbrauwmascara €8,99
Rituals Eyebrow powder €15,50
Anastasia Beverly Hills Brow Wiz €28,96 – Dit is dé wenkbrauwexpert van tout Hollywood, en in haar webshop zijn alle mogelijke tools die je nodig hebt te bestellen.

Wenkbrauw boog-ratio

De how-to

Omdat we niet willen dat je dingen gaat doen met je wenkbrauwen waar je later spijt van krijgt (lees: verkeerd plukken), heb je het meest aan een tutorial die laat zien hoe je een natuurlijke wenkbrauw accentueert. Bekijk de video hieronder waar op 3 manieren wordt getoond hoe je wenkbrauwen kunt shapen:

De expert

Als je het toch niet aandurft om zelf aan de slag te gaan met je wenkbrauwen, dan zijn er wenkbrauwspecialisten of brow bars. Bij de SOAP Treatment Stores in Amsterdam, Utrecht en Den-Haag kun je terecht voor een brow treatment. In Amsterdam kun je naar brow bar Mrs Highbrow, of dé wenkbrauwspecialiste van de BN’ers Roya Zare.
Bij de Hair + Beauty salons van Rob Peetoom worden wenkbrauwbehandelingen volgens de INGEbrows methode gedaan.

Brow Drama_model-shot

 

Beeld 2: vanillaextract.me, beeld 4 Beautyheaven.com.au, beeld 5 Maybelline
Deel artikel

Ook interessant

Stress
30 januari 2017

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Voeding
15 maart 2017

Recept: quinoa met kool, appel, walnoot en blauwe kaas

Gezond Opvoeding Relatie Vriendschap
5 november 2017

Willeke heeft MS en startte een crowdfundingsactie voor haar behandeling

Gezond Voeding
7 november 2017

5 feiten en fabels over ontbijten

Advies Body & Mind Gezond Voeding
11 juni 2016

Een watermeloen: altijd doen!

Doen Gezond Koken Voeding
31 mei 2016

Koken met aanbiedingen: rauwe loempia’s met knakworst, mango en bleekselderij

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!