Zo kun je met yoga (gericht) je spieren trainen

3DYoga_5

Veel mensen denken dat je met yoga alleen maar aan het ontspannen bent. Het tegendeel is waar! In de verschillende asana’s (yogahoudingen) wisselen inspanning en ontspanning elkaar af. Deze – door professionals veel gebruikte – 3D Yoga-app laat je (in het Engels) precies zien welke spieren je in welke houding gebruikt. 

Inspanning versus ontspanning

Iedere asana is gericht op bepaalde spiergroepen. Je spant bepaalde spieren aan en tegelijkertijd ontspan je daarmee de tegengestelde spiergroep. Om een voorbeeld te geven: in salambashana (de sprinkhaan) span je de voorkant van je bovenbenen, de quadriceps, aan. Daardoor kunnen de hamstrings, aan de achterkant van je bovenbenen, zich ontspannen.

3DYoga

Professionele yoga app

3D Yoga wordt veel gebruikt door professionele yogadocenten. Maar je kunt de ‘m ook zelf gebruiken. Bijvoorbeeld om te bepalen welke asana’s je het beste kunt doen om bepaalde spiergroepen te trainen. En welke je kunt doen als je overbelaste spieren juist wilt ontspannen.

Tekst & uitleg

Per asana zie je een overzicht van alle spieren die je in die houding gebruikt. Daarnaast krijg je tekst en uitleg waar je op moet letten om blessures te voorkomen. Swipe je vervolgens over het beeld, dan krijg je nog een 3D animatie van de spieren in die betreffende asana.

 

3DYoga_2

26 asana’s

De app laat de 26 meest voorkomende asana’s zien, ingedeeld in staande houdingen, achteroverbuigingen, arm balancings, zittende houdingen en omgekeerde houdingen. De gratis versie geeft van elke categorie slechts één voorbeeld. Wil je alles zien, dan kun je de pro versie downloaden voor 3,99 euro.

3DYoga_4

3D filmpjes

Kun je er geen genoeg van krijgen? Op YouTube staan ook prachtige 3D animatiefilmpjes. Zoals deze:

Voor meer leuke apps klik je hier.

Zin in een potje yoga, maar kun je wel wat hulp gebruiken? Deze app helpt je een handje. Handig!
Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!