Zo kun je samen genieten van winterse sferen

zo geniet je samen van winterse sferen

Schaatsen op een pop-up kunstijsbaan, ijssculpturen, koninklijk gedekte tafels…  Samen genieten van winterse sferen met je lief, je kids, je vrienden of familie. Tijdens de kerstvakantie is er genoeg te doen. WENDY spotte voor jou de highlights!

Winterpaleis Het Loo

Paleis Het Loo in Apeldoorn is omgetoverd tot een prachtig winterparadijs. Tot en met 8 januari zijn in het paleis koninklijk gedekte tafels te zien, met als absolute topper de gedekte tafel van Willem II en Anna Paulowna. Verder zijn er heel veel traditioneel versierde kerstbomen en kun je schaatsen op het Stallenplein.

Ook 2e Kerstdag geopend!

Schaatsen

En over ijsbanen gesproken… Er is nog veel meer ijspret. Dit zijn de leukste pop-up ijsbanen:

  • Amsterdam: de kunstijsbaan voor het Rijksmuseum is sprookjesachtig mooi.
  • Maastricht: de ijsbaan op het Vrijthof is maar liefst 800 vierkante meter groot. Behalve een ijsbaan is er ook een megaglijbaan en een reuzenrad.
  • Scheveningen: Tijdens het Cool Event Scheveningen kun je lekker glijden op een 30 meter lange overdekte ijsglijbaan voor het Kurhaus. Gewoon schaatsen kan ook, op de 600 vierkante meter overdekte ijsbaan ernaast.
  • Het hart van Twente: op deze ijsbaan kun je ook wat anders doen dan ‘gewoon’ schaatsen. Wat dacht je van een clinic curling of ijshockey?

Winterstation

Het Spoorwegmuseum is tot 8 januari omgetoverd tot ‘winterstation’. Het museum ondergaat een complete metamorfose: kerstbomen, guirlandes, een carrousel, een overdekte ijsbaan en duizenden lichtjes zorgen voor een nostalgische wintersfeer. En op het programma? Theateracts, verhalenvertellers en nog veel meer.

IJsbeelden Festival

Maak een ijskoude en onvergetelijke reis door de muziekgeschiedenis aan de hand van meer dan 100 ijssculpturen en sneeuwbeelden tot wel zes meter hoog, gemaakt door  42 ijskunstenaars uit de hele wereld.

Beeld: Shutterstock
Tekst: m.m.v. Elleke van Duin en Barbelijn Bertram

Deel artikel

Ook leuk


Doen Gezond Koken Voeding
20 april 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Jenny Smit


Advies Gezond lifestyle
8 augustus 2016

Ook zo'n last van muggen? 7 tips tegen jeuk


Brein
9 januari 2017

Je eigen geluk creëren: zo doe je dat


Stress
19 september 2015

10x tips om direct te ontstressen


Brein
21 december 2016

Als december niet helemaal jouw maand is


Voeding
8 januari 2017

Lekker snacken zonder je schuldig te voelen