Zo maak je de lekkerste breakfast pancakes

Hoe lekker zijn pancakes? In Amerika en Canada worden ze vaak als ontbijt gegeten en inmiddels zijn ze ook al aardig ingeburgerd in ons eigen landje. Maar hoe maak je deze healthy pannenkoekjes?

Wat heb je nodig?

🍀 100 g bloem

🍀 2 eieren

🍀 1 tl bakpoeder

🍀 2 dl karnemelk

🍀 Boter om in te bakken

🍀 Schenkstroop om erbij te serveren

Zo maak je het!

Splits de eieren. Doe de bloem, bakpoeder, eigeel, zout en karnemelk in een kom en klop met de mixer tot een glad beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ze luchtig door het beslag. Verhit de koekenpan met wat boter en schep met behulp van de soeplepel ongeveer 2 tot 3 pannenkoekjes in de pan.Bak ze op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin. Stapel de pannenkoekjes op een bord en giet er royaal stroop overheen. Serveer direct. Tip: Voeg vers fruit toe voor een heerlijk, fruitig ontbijtje.

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Lifestyle Voeding
10 januari 2018

Recept: knapperige taco’s met rauwe coquilles

Voeding
15 mei 2017

Moederdag ontbijtreceptjes

Voeding
9 februari 2017

Valentijnstip: ‘You make my heart beet’

Gezond Voeding
7 februari 2018

Heerlijke zalmsalade

Gezond Lifestyle Voeding
5 oktober 2017

Recept: kokos speculaasbrood

Doen Gezond Koken Voeding
10 mei 2016

Koken met aanbiedingen: pikante goulash met verse pasta en frisse salade

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!