14 redenen waarom je leven fantastisch is

Op sommige dagen heb je gewoon even iemand nodig die je eraan herinnert hoe fantastisch je het eigenlijk doet. Vandaag zijn wij dat. Veertien redenen waarom je je zegeningen kunt tellen:leven fantastisch

1. Je leeft

Direct al de allerbelangrijkste reden om gelukkig te zijn: je bent er, hier, je bent erbij! Weet je wel niet hoeveel dingen er hebben moeten samenvallen op precies het juiste moment om te zorgen dat jij bestaat? Daar mag je best een beetje respect voor hebben dus, voor je eigen leven.

2. Je hebt een dak boven je hoofd

Iedere nacht kun je je hoofd te ruste leggen op een zacht kussen, in hetzelfde comfortabele bed als altijd. Ook in Nederland zijn er zat mensen die hun toevlucht moeten nemen tot opvangcentra en die in onzekerheid leven over hóe lang ze daar dan mogen blijven.

3. Je kunt zien

Nog zoiets wat we iedere dag voor lief nemen: ons zicht. Ga eens een dag door het leven waarbij je optimaal geniet van wat je ziet en probeer te doen alsof het de eerste keer is dat je ooit je ogen opende.

4. Je hebt eten en drinken tot je beschikking

Die kraan lijkt de gewoonste zaak van de wereld, maar besef dat stromend, schoon water één van de belangrijkste dingen is die je je als mens kunt wensen. En dan hebben we het nog niet eens over onze luxe supermarkten die vrijwel al het (gezonde) eten verkopen wat onze oogjes en maag begeren.

5. Je bent gezond

Zelfs wanneer je een griepje of verkoudheid te pakken hebt, kikker je binnen niet al te lange tijd weer op. Tel je zegeningen als je geen ernstige ziekte hebt of kwakkelt met je immuunsysteem.

6. Je bent vrij om te doen wat je wilt

Gedurende de historie hebben veel dappere mensen zich ingezet om ons te verzekeren van iets wat we soms te gemakkelijk voor lief nemen: onze vrijheid. Los van de praktische zaken, kun je écht iedere dag doen en laten wat je wilt.

7. Je hebt familie

Misschien zie je ze niet zo vaak als je zou willen, maar weet dat je familieleden er altijd onvoorwaardelijk voor je zullen zijn. Je krijgt ze niet te kiezen en je moet het er maar mee doen, maar ondanks dat levert zo’n bloedband dikwijls best heel mooie momenten op.

8. Je hebt tenminste één goede vriend

Ben jij er zo eentje met een handvol goede kennissen of heb je een hartsvriendin? Wie weet is je beste vriend wel degene met wie je aan het eind van de dag weer in bed kruipt, dat is ook heel bijzonder.

9. Je kunt lezen en schrijven

Als je dit kunt lezen, betekent het dat je jouw kennis oneindig kunt vergroten: van interessante tijdschriften en websites tot de mooiste boeken. Wie weet schrijf je zelf ook en inspireer jij op jouw beurt weer mensen.

10. Je hebt een huisdier of kent iemand met eentje

Van honden en katten worden we blij! Ze aaien is bovendien goed voor je gezondheid.

11. Je kunt naar muziek luisteren

Van muziek gaat eveneens een helende werking uit. Hoe fantastisch is het bovendien om naar een nummer te luisteren waar je kippenvel van krijgt of waar je juist van gaat rondspringen en -dansen?

12. Je hebt plekken gezien

We hebben het niet per se over wereldreizen. Nee, ook binnen Nederland valt heel wat te zien en te ontdekken. En hoeveel je al hebt gezien: er blijft nog zoveel moois over.

13. Je kunt je lichaam bewegen

Zo lang je kunt rondrennen, sporten, dansen, vrijen, stoeien, knuffelen of wat dan ook ben je best heel lekker bezig.

14. Je voelt je veilig en beschermd

Realiseer je dat je in een land woont waar het over het algemeen enorm veilig is en waar je je als vrouw alleen gelukkig niet snel bedreigd hoeft te voelen.

Staat jouw meest belangrijke reden om blij te zijn hier niet tussen? Laat ‘m achter op onze Facebook-pagina!

Bron: Powerofpositivity.com

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!