4 trucjes voor een nóg fijner weekend

Work hard, play hard. Het is natuurlijk niet zomaar een gezegde. Iederéén heeft het nodig om na een week hard werken of studeren goed te ontspannen. Maar hoe doe je dat nóg beter? 4 trucjes voor een nog fijner weekend!

 

1. Doe alsof je volgende maand gaat verhuizen

Het klinkt misschien gek, maar uit een nieuw onderzoek blijkt dat wanneer je je indenkt dat je gaat verhuizen, je een ander idee over je weekend krijgt. Want stel: als je volgende maand je vrienden niet meer zo gemakkelijk kunt zien omdat je in een andere stad woont, dan wil je nú toch van je vrienden genieten en het heel gezellig met ze maken?

Door dit simpele trucje waardeer je je tijd met je vrienden meer. En geniet je nog meer van gezellig samen leuke dingen doen.

shutterstock_377737624

 

 

2. Lach naar vreemden

Wat je geeft, krijg je terug. Dus ook een glimlach naar een wildvreemde. Je voelt je simpelweg minder geïsoleerd als je om je heen kijkt (nee, dus even niet op je telefoon!) en contact maakt met andere mensen. Relaties met anderen (hoe vluchtig ze soms ook zijn) dragen bij aan je geluksgevoel. Smile!

shutterstock_192931586

 

 

3. Maak je maandag relaxter

Zie je op tegen maandag, en heeft dat zelfs invloed op je zondagse geluksgevoel? Heel simpel: plan een interval-maandag in. Wat dat is? Zorg dat je drukke afspraken en opdrachten – waarbij je meer dan 100 procent aandacht nodig hebt – afwisselt met werk waarbij je niet de kar hoeft te trekken. De boog kan, zeker op maandag, niet altijd gespannen staan.

shutterstock_297235307

 

4. Moet je in het weekend werken? Plan dat goed in

Moet het echt even, iets afronden of voorbereiden voor je werk of studie? Plan dat goed in. Geef jezelf een paar uur, bijvoorbeeld van zaterdag 10 uur in de ochtend tot 12 uur ‘s middags, en vlam dan even. De voordelen? Je hoeft je maar kort te focussen, én je kunt de rest van het weekend écht ontspannen. Je voelt je ook veel beter als je werk is afgerond en je er niet meer het halve weekend tegenaan hoeft te hikken.

shutterstock_398455873

Happy weekend!

Wil je dit weekend nog iets leuks doen waar je gelukkig van wordt? Check dit!

Bron: Huffington Post
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!