5 dingen die succesvolle mensen doen in de ochtend

ochtend rituelenJe nieuwe beste vriend? Dat is vanaf nu de vroege ochtend! Ochtendmens of niet, de vroege uurtjes vóór je werk gebruiken, zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot een succesvol en gezond leven.

Vroeg opstaan blijkt een eigenschap die veel invloedrijke mensen met elkaar gemeen hebben. Barack Obama, Jan Peter Balkenende en Disney-baas Robert Iger staan allemaal om 5 uur naast hun bed. Nu denk je misschien: ‘Ik werk ‘s avonds beter.’ Maar volgens Inc. Magazine is bewezen dat ochtendmensen proactiever én productiever zijn. Bovendien is de gezondheid van mensen met een leven vóór hun werk een stuk beter. Tijd voor een overzicht van vijf dingen die succesvolle mensen doen voor acht uur ‘s ochtends.

1. Sport in de ochtend

Neem een yogales, werk je in het zweet op de sportschool of trek baantjes in het zwembad. Sporten voordat je naar je werk gaat, geeft je energie én een welverdiend gevoel iets bereikt te hebben. Bovendien voorkomt het dat je sporten na een lange dag werken skipt. Is fanatiek sporten om 5 uur ‘s ochtends echt teveel gevraagd, zet dan op z’n minst de wekker een kwartier eerder voor wat push-ups of yoga-oefeningen.

2. Plan je dag

De ochtend is voor veel mensen het enige rustige moment van de dag. Dat maakt het makkelijker om te reflecteren en prioriteiten te stellen. Maak daarom in de vroege uurtjes een planning en bepaal je doelen en to-do’s. Zo zie je ook meteen of je agenda niet te vol is en kun je na die intensieve vergadering even tien minuutjes pauze inplannen.

3. Ontbijt gezond

Neem de tijd om je lichaam de brandstof te geven die het nodig heeft voor de dag. Dat zorgt ervoor dat je hoofd bij je werk is en niet bij je rammelende maag. Bovendien is het ontbijt een moment om samen te zijn met je kinderen en/of je geliefde. Ook al is het maar 5 minuten, fijn sociaal contact kan je een mentale boost geven voordat je de deur uitloopt.

4. Visualiseer succes

De vroege ochtend is dé tijd om de juiste mindset te krijgen. Je kunt mediteren en de dag die voor je ligt visualiseren. Focus daarbij op de successen die je die dag gaat behalen. Eén minuut positief denken kan al helpen om je (ochtend)humeur te verbeteren en je kijk op de werkzaamheden positief te beïnvloeden.

5. Maak je dag topzwaar

Doe datgene waar je het meest tegenop ziet het eerst. In plaats van er de hele dag tegenaan te hikken, kun je die vervelende klus beter meteen wegwerken. ‘s Ochtends ben je bovendien uitgerust en is je energieniveau het hoogst. Het beste moment dus om moeilijke projecten of taken aan te pakken. En bekijk het als volgt: je werkzaamheden worden alleen maar makkelijker. Je rolt via een paar eenvoudige taken je vrije tijd in, waardoor je thuis ook meteen ontspannen bent.

Bron: Forbes
Een succesvoller en gezonder leven?
Deel artikel

Ook interessant

Gezond Koken Voeding
15 november 2016

Koken met aanbiedingen: veggieburger met geitenkaas

Voeding
25 maart 2017

Recept: bananen-dadelijs met cocos

Gezond Lifestyle Mode & Beauty
8 september 2016

Aardbei in je haar? Doen!

Gezond
15 juni 2017

Waarom Bikram yoga je leven kan veranderen

Gezond Stress
27 oktober 2017

Onderzocht: er is een relatie tussen werkstress en slaap + tips

Gezond
11 april 2018

7 keer happy hormones

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!