5 factoren waardoor (de seks in) je relatie verbetert

Natuurlijk is seks belangrijk in je relatie. En een nieuw onderzoek toont aan op welke 5 manieren je je seksleven een boost kunt geven. Ze hebben allemaal te maken met communicatie.shutterstock_386926744

Wie een goede seksuele relatie heeft, heeft vaak ook een goede relatie. En andersom geldt het meestal ook: wie een goede relatie heeft, heeft vaak een goede seksuele relatie. En nu is er mooi nieuws: uit een Amerikaanse onderzoek blijkt dat de tevredenheid over je seksuele relatie te maken heeft met vijf communicatievormen. Wie deze manieren van communicatie gebruikt, is over het algemeen tevredener over zijn relatie. Ben je dus minder tevreden, dan kun je je relatie door deze simpele tips vast verbeteren.

 

5 communicatievormen

Het onderzoek werd gedaan onder ongeveer 39.000 getrouwde en samenwonende heteroseksuele mannen en vrouwen. Hun werd onder meer gevraagd een rapportcijfer te geven aan hun seksuele tevredenheid en hun ‘seksuele communicatie’. De conclusie van de onderzoekers: de communicatievormen die het meest bijdragen aan de seksuele tevredenheid zijn deze:

  1. Een complimentje krijgen van je partner voor iets wat je tussen de lakens doet
  2. Vragen aan je partner wat je wilt
  3. Vragen aan je partner wat hij of zij fijn vindt
  4. In de loop van de dag via de telefoon of e-mail elkaar teasen
  5. Vragen om feedback over hoe iets voelde

 

5 stemmingmakers

Ook vroegen de onderzoekers welke stemmingmakers mensen het belangrijkst vinden voor een betere sfeer tijdens de seks. Dat zijn:

  1. ‘Ik hou van jou ‘zeggen (75 procent van de tevreden mannen en 74 procent van de tevreden vrouwen zeiden dat tijdens hun laatste vrijpartij)
  2. Sexy’ woorden tegen elkaar zeggen
  3. Lachen om iets grappigs wat er tijdens de seks gebeurt
  4. Lichten dimmen of kaarsen aansteken
  5. Achtergrondmuziek

shutterstock_112589588

Dat moet allemaal te doen zijn, toch?

 

Hoe je het weer spannend krijgt? Zo!

Bron: Independant
Beeld: Shutterstock 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!