5 keer gezonder leven met Arie Boomsma

Naast meer beweging, is het ook belangrijk dat je genoeg nachtrust pakt en elke dag vers en gevarieerd eet. Alsof alleen meer bewegen nog niet lastig genoeg was! Maar waar een wil is, is een weg. Hier vijf tips om gezonder te leven!

1. Zoek een vorm van beweging waar je plezier aan beleeft.

Misschien is de sportschool niets voor jou. Ga er dan ook niet heen. Probeer een activiteit buiten de gym. Fietsen, roeien, tuinieren, hardlopen, bomen klimmen… Zorg er alleen wel voor dat je het drie keer in de week kunt doen.

2. Betrek vrienden, partners of collega’s bij je doel.

Kies samen iets waar je naartoe wilt werken en moedig elkaar aan. Wees elkaars stok achter de deur. En kies, zodra het doel behaald is, weer iets nieuws. Blijf in beweging.

3. Eet ’s avonds een lichte maaltijd

We eten bijna altijd onze zwaarste maaltijd in de avond. Terwijl we dan de minste tijd hebben om het eten te verteren. Wissel je lunch en avondeten eens een maandje om. Of, als dat lastig is met een gezin of huisgenoten, gooi dan eens twee weken alle ‘zware’ koolhydraten uit je avondmaal (aard­appelen, rijst, pasta et cetera) en vervang ze door noten en peulvruchten. Kijk hoe je je voelt en pak door als het bevalt!

4. Wees geduldig

Accepteer dat je niet binnen twaalf weken dat bikinilichaam hoeft te hebben. Liever in kleine stapjes vooruit blijven gaan, dan na een paar flinke halen teleurgesteld opgeven.

5. Kies een vaste bedtijd

Net als vroeger. Zorg dat je ruim acht uren in je bed ligt. Dus terugrekenen vanaf het moment dat je moet opstaan. Probeer meteen vanavond een uurtje extra te creëren.

Benieuwd wat Arie van perfectie vindt en hoe je het beste doelen kan stellen? Lees het hier!

Abonnement WENDY magazine

Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Gezond
9 augustus 2017

4 workouts die je fitter maken in 30 minuten

Brein Gezond Winactie
15 oktober 2017

5x zo blijf je dicht bij jezelf + WIN

Advies Gezond
4 maart 2019

5 tips om te dealen met hooikoorts

Geven & ontvangen Lifestyle Voeding
21 mei 2018

Uit je ‘tuin’ zo op je bord

Gezond Liefde Relatie Voeding
14 februari 2019

Valentijnstaartje: Jacinta’s vegan frambozen-kersen crumble

Voeding
7 mei 2018

Dit zijn de lekkerste zomerse drankjes van dit seizoen

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!