5 tips om je huid te beschermen in de wintermaanden

Het wordt langzaam weer wat kouder, het weer schommelt en we weten maar niet wat voor een kleding we aan moeten trekken. Je kunt gelukkig wel je huid een beetje voorbereiden op die kou. Wij geven je vijf tips om je huid te beschermen in de koude wintermaanden.

1. Niet te warm douchen

Als je ‘s ochtends je warme bedje uitstapt is het logisch dat je dan ook een heerlijke hete douche wilt nemen om de dag goed te beginnen. Helaas is dit niet zo goed voor je huid. Van heel warm naar koud gaan is sowieso geen aanrader, ook andersom niet. We kennen allemaal het fenomeen ‘winterhanden’ wel. Dit werkt hetzelfde met de rest van je lichaam.

2. Smeren, smeren en nog eens smeren!

Wist je dat bryophyllum een ‘wonderplant’ wordt genoemd? Deze plant is geweldig in het vasthouden van vocht, iets wat je huid in de wintermaanden zeker goed kan gebruiken! Een crème met deze plant in combinatie met verzorgende oliën van bijvoorbeeld avocado, en rode klei vol met de oppeppende ijzeroxide zorgt voor de perfecte verzorging. Ook tijdens de wintermaanden. De perfecte crème om je huid te beschermen en hydrateren in voorbereiding op de kou.

3. Stay hydrated

Niet alleen in de zomer, maar ook zeker in de winter is dit super belangrijk! We gooien de verwarming lekker omhoog, wat natuurlijk heerlijk warm is, maar het zorgt ook voor een droge omgeving. Wat natuurlijk niet ideaal is vooral niet als je een paar minuten later de kou weer in gaat. Dus zorg ervoor dat je altijd goed blijft drinken, zo kan je jouw huid een handje meehelpen!

4. Lippenbalsem, uiteraard!

Misschien erg cliché, maar lippenbalsem kan zeker niet vergeten worden. Wat je ook doet, probeer je lippen niet vochtig te maken met je tong. Hier worden ze juist geïrriteerd van. Probeer in elke jas een Lippenbalsem te hebben. En als je geen lippenbalsem bij de hand hebt kan je natuurlijk ook een beetje creatief zijn; met wat vaseline of uierzalf kom je ook al een heel eind.

5. Een luchtbevochtiger, ja ze bestaan!

Zoals eerder genoemd is het niet goed voor je huid om de verwarming zo hoog te zetten, maar natuurlijk kom je daar niet altijd onderuit in de winter. Je wilt toch lekker kunnen opwarmen als je thuis komt, jezelf lekker oprollen in een dekentje en een filmpje op de achtergrond. Toch is er wel iets wat je kunt doen. Een luchtbevochtiger aanschaffen is in dit geval super slim! Vooral lekker om ‘s avonds aan te zetten als je gaat slapen, dat geeft toch weer een boost aan je huis. Weg met die droogte.

Regenerating Day Cream Complexion_dr. HauschkaTip: de dagcrème van Dr. Hauschka is geschikt voor iedereen met een rijpere huid (40+). Dus ook voor de gebruinde of zeer bleke huid. Dankzij de verzorgende oliën, extract van de Bryophyllum plant super verzorgend. Maar ook helpt de crème door middel van pigmenten bij het verminderen van rode vlekken, het verlichten van je huid en het geven van een mooie glans!

 

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Voeding
21 februari 2018

Heerlijk recept van DISQ: chili

Gezond Goed nieuws
15 april 2016

Drink met mate(n)!

Stress
19 mei 2015

Werkstress? Zo kom je er vanaf!

Doen Gezond Koken Voeding
16 september 2016

Guacamole dag: guacamole recept met een lekker zuurtje

Bewegen
27 februari 2017

De 5 bekendste yogavormen

Advies Body & Mind Gezond Lifestyle Voeding
6 november 2016

5 tips om weer gezond te eten na een 'ongezond' weekend

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!