5x apps voor in een noodsituatie

Natuurlijk hoop je niet in een spannende noodsituatie terecht te komen. Maar als het dan toch gebeurt, kun je maar beter deze apps op je telefoon hebben:

1. Gifwijzer

Je kind heeft per ongeluk een paracetamol voor volwassenen in zijn mond gestopt: hoe gevaarlijk is dat? Voor dit soort situaties is Gifwijzer een handig hulpmiddel. Niet alleen om van tevoren je huis te checken op gevaarlijke stoffen, maar ook om in the heat of the moment juist te handelen.
De app is gratis, maar de informatie wordt pas toegevoegd als je het Gifwijzerboekje aanschaft.
Dat kost € 7,95. Beschikbaar voor Android en iOS.

2. Xpose

Deze app start op als jij met je telefoon schudt – handig voor als de nood écht hoog is. Hierna krijg je vijf opties: Panic, Standby, Friends, Public en Private. Panic gebruik je in echte noodsituaties: als je deze knop indrukt, streamt jouw telefoon de beelden direct door naar een beveiligingsbedrijf. Zij beoordelen de beelden en sturen ze eventueel door naar de politie. Standby gebruik je als je twijfelt over de noodzaak van de situatie. De laatste drie opties hebben niets met nood te maken: daarmee stream je filmpjes voor familie en vrienden.
Gratis, momenteel alleen verkrijgbaar voor Google Play. Kijk op: Xpose.tv.

3. Aware

Met Aware kun je met één druk op de knop aangeven dat het goed met je gaat, of dat je hulp nodig hebt. Inderdaad: ideaal voor je oma of je moeder. Maar ook voor mensen die alleen op reis gaan en het thuisfront gerust willen stellen. Druk je op de rode knop, dan gaat er automatisch een bericht naar familie en vrienden, totdat iemand reageert.
Gratis, alleen beschikbaar voor iOS.

4. EHBO (Rode Kruis)

Bewusteloosheid, vergiftiging, brandwonden: deze app helpt je door alle denkbare noodsituaties heen. Als je je handen vrij moet hebben, zijn er zelfs gesproken instructies. Handig: hij geeft ook informatie over wat je in je EHBO-doos moet hebben en waar de dichtstbijzijnde hulppost is.
Gratis, beschikbaar voor Android en iOS.

5. Citizen Aid

Heftig idee: een app die je helpt bij extreem geweld, zoals schietpartijen en terreuraanslagen. Zodra je hem aanzet, krijg je direct de melding dat je je telefoon op stil moet zetten. Daarna geef je aan in wat voor situatie je je bevindt. De app geeft dan tips: blijf weg bij ramen, verstop je niet in grote groepen. Ook biedt hij hulp wanneer je iemand met hevige bloedingen treft.
Gratis. Ontworpen voor de Verenigde Staten en Groot-Brittannië, daarom zijn alleen de tips bruikbaar,
de noodhulpnummers niet. Meer info via Citizenaid.org.

Deel artikel

Ook interessant

Brein Gezond Voeding
13 september 2017

De positieve effecten van chocolade

Body & Mind Brein Doen Geluk Gezond Stress Voeding
17 februari 2018

Dit moet je echt weten…

Gezond
15 februari 2017

Wat zegt onze huid over onze gezondheid?

Gezond
11 mei 2019

Waarom val je soms meters naar beneden in je slaap? (waarom we dus stuiptrekkingen hebben)

Gezond Voeding
20 februari 2018

Haal meer uit je fruitschaal: ranking the fruits

Body & Mind Gezond Koken Liefde Lifestyle Relatie Voeding
27 september 2018

Oproep: ben je zwanger en houd je van lekker eten…

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!