5x gezonde snacks die je makkelijk naar het werk mee kunt nemen

Beeld Shutterstock

Waarschijnlijk is het voor iedereen wel een bekend probleem. Je wilt gezond eten, maar gezond eten kost tijd en die tijd heb je ‘s ochtends niet. Je pakt nog even snel die ene lekkere reep uit de kast en jouw lunch pik je onderweg wel ergens op. Daar is natuurlijk niks mis mee, alleen gezond is het vaak niet. Daarom hebben wij 5 gezonde én makkelijke snacks op een rijtje gezet! Deze zijn ideaal om mee te nemen naar jouw werk. 

1. Granolarepen

Granola is enorm lekker en ook nog eens gezond! Het ideale tussendoortje als je verantwoord wilt snacken. Granola wordt vaak gebruikt als ontbijt, maar dit kan ook prima als snack. Dit doe je door er een plaattaart van te maken. Waarschijnlijk denk je nu meteen dat je daar helemaal geen tijd voor hebt in de ochtend en dat klopt ook….Daarom is het belangrijk om dit in het weekend te bakken. Vervolgens haal je hier circa 12 repen uit. Met dus een beetje voorbereiding in het weekend heb je wel een goede week lang een healthy snack! Hieronder het recept van Ohmyfoodness.

Dit heb je nodig

  • Havermout – 100 gram
  • Pecannoten ongezouten – 125 gram
  • Cashewnoten ongezouten  – 100 gram
  • Walnoten ongezouten – 75 gram
  • Gedroogde cranberry’s – 50 gram
  • Medjool dadels – 150 gram
  • Kaneelpoeder – 2 theelepels
  • Honing – 2 eetlepels

Zo maak je het

  1. Verwarm jouw oven voor op 160 graden.
  2. Om de dadels wat zachter en plakkeriger te maken, ontspit je ze en leg je de dadels in een kom met heet water.
  3. Doe de havermout, pecannoten, cashewnoten, walnoten, cranberry’s en dadels in een blender. Blend het tot een grove plakkerige massa.
  4. Voeg het kaneelpoeder en de honing toe en blend het nog even door elkaar.
  5. Doe vervolgens de granolamassa in een met bakpapier beklede ovenschaal en strijk het tot een glad geheel.
  6. Tenslotte zet je de ovenschaal in de oven voor 10-15 minuten. Laat het hierna afkoelen en snijd het geheel in repen. Bewaar het in de koelkast!

Granolarepen

2. Komkommer met hummus

Dit is super makkelijk om mee te nemen, maar wel erg gezond! Je kunt er voor kiezen om de hummus zelf te maken of gewoon in de supermarkt te kopen. Schil en halveer de komkommer en besmeer dit vervolgens met jouw favoriete hummus. Het leuke hieraan is, dat je dit eigenlijk met alle groentes kunt doen! Paprika of wortels zijn hier namelijk ook erg geschikt voor.

Komkommer met hummus

3. Zoete aardappelfrietjes

Dit is ook wel een snack die je van te voren moet voorbereiden. Maar dan heb je vervolgens wel een heel lekkere snack. Niet heb je dan alleen het idee dat je lekker frietjes aan het eten bent, het is ook nog is heel gezond, voedzaam en lekker! Hieronder het recept van UitPauline’sKeuken.

Dit heb je nodig

  • Zoete aardappelen – 3 stuks
  • Paprikapoeder – 1 theelepel
  • Komijn – 1 theelepel
  • Zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Spoel de aardappelen goed af. Je kunt de aardappelen schillen of niet, wat je zelf het lekkerst vindt!
  3. Snijd de zoete aardappelen in reepjes.
  4. Doe vervolgens de reepjes in een kom, voeg de specerijen toe en meng het goed door elkaar heen.
  5. Leg de reepjes op een bakplaat en bak ze ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven.
  6. Draai de friet regelmatig om, zodat alles lekker krokant wordt!

Zoete aardappel frietjes

4. Nootjes

Elke dag 25-35 gram ongezouten en ongebrande noten past prima in een gezond voedingspatroon! Noten leveren goede eiwitten en vetten waardoor ze een verzadigd gevoel geven. Naast dit zit er ook vitamine B, vitamine E en ijzer in. Een goede reden om dus af en toe een paar nootjes te eten!

Tip: Vind jij het ook altijd zo lastig om maat te houden wanneer je eenmaal bent begonnen met het eten van noten? Doe dan vooraf, voordat je naar je werk gaat, een portie afwegen en leg dit in een bakje wat je meeneemt naar jouw werk. Leg de rest weer terug in de kast. Wat er niet is kan ook niet worden opgegeten.

noten

5. Notenfudge

Dit is ook een perfect recept voor een healthy tussendoortje! Dit is een notenfudge zonder toegevoegde suiker. De dadels maken deze fudge op een natuurlijke manier lekker zoet. Smullen dus!

Dit heb je nodig

  • Dadels (zonder pit) – 200 gram
  • Cacaopoeder – 3 eetlepels
  • Kokosolie – 3 eetlepels
  • Notenmix – 100 gram
  • Kokosrasp – 2 eetlepels

Zo maak je het

  1. Smelt de kokosolie in een steelpan.
  2. Meng daarna de dadels en het cacaopoeder tot een plakkerig mengsel.
  3. Voeg daarna de kokosolie aan het mengsel toe.
  4. Snijd de noten grof en voeg deze ook toe.
  5. Roer alles door elkaar en druk het plat in een diepe schaal of op een bord.
  6. Als laatste laat je de notenfudge opstijven in de koelkast.

Tip: Lees hier voor meer variaties op deze heerlijke notenfudge!

Notenfudge

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!