5x zo herken je echte vriendschap

De kinderboekenweek is vandaag begonnen en staat in het teken van vriendschap. Een heel belangrijk thema, want vriendschap maakt ons gelukkig. Het geeft een gevoel van blijdschap, steun en troost. Zijn jij en je beste vriend(in) twee handen op één buik? Dan herkennen jullie je vast in de volgende kenmerken.

1. Het is goed zoals je bent

Het maakt bij jou en je vriendin helemaal niets uit hoe je je voelt. Je hoeft je niet anders voor te doen of je nou blij of verdrietig bent, boos, zuur of juist extreem gelukkig – het is allemaal oké.

2. Het is oké om het soms oneens met elkaar te zijn

Bij conflicten praten echte vrienden rechtstreeks met elkaar in plaats van te roddelen en de irritaties te laten ontsporen. Een goede vriend(in) kan jou corrigeren en stevig toespreken zonder gemeen of betweterig over te komen. Zij heeft het beste met jóu voor in plaats van je alleen op je fouten en je blunders te wijzen.

3. Uit het oog, maar niet uit het hart

Met vriendschap heb je wel eens periodes dat je elkaar gewoon even iets minder ziet. Allebei druk met werk, studies of een nieuwe relatie…. Toch voelt het weer als vanouds als jullie elkaar weer spreken. Jullie weten gewoon allebei dat het wel goed zit.

4. Het beste cadeau

Het beste cadeau dat je maar van een vriendin kunt krijgen is haar aanwezigheid en een luisterend oor. Jouw vriendin is er voor je en luistert naar je. Natuurlijk spreekt het voor zich dat jij dit ook voor haar doet als zij dit nodig heeft.

5. In pieken en dalen

Iedereen heeft wel eens periode dat het minder gaat. Pas op die momenten merk je hoe belangrijk vriendschap is. Bij echte vriendschap ben je er voor elkaar tijdens de pieken, maar ook tijdens de dalen. Als je even geen raad meer weet met jezelf, of je relatie in zwaar weer zit, kun je rekenen op je vriend(in). Ze vraagt geen uitleg, maar ze is er gewoon voor jou. Zo’n vriend(in) is priceless!

Heb jij zin om te lachen? Of misschien beter verwoord.. Om te schateren? Dit is echt hilarisch! Deze beste vrienden zien elkaar voor het eerst naakt.

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!