5x zo hou je je vakantiegevoel vast

Het einde van de zomervakantie komt voor veel mensen nu echt dichtbij. Maar de vakantie is nog zeker niet vergeten! Want zo hou je je het heerlijk ontspannen vakantiegevoel net wat langer vast.

Eenmaal thuis beginnen alle verplichtingen weer – of je ze nu leuk vindt of niet: school, werk, wasjes draaien, sportafspraken … Voor je het weet zit je weer vast aan je agenda. Om het ontspannen vakantiegevoel langer vast te houden, zetten we een paar tips voor je op een rij:

1. Hou je agenda zo leeg mogelijk

Natuurlijk kun en wil je niet overal nee op zeggen, maar probeer je dagen niet té vol te plannen. Kom rustig op gang. Dat geldt niet alleen voor je privéagenda, maar ook voor werk. Met minder deadlines ervaar je minder stress. En dat geeft je rust.

2. Geniet van de avonden

Wat nou een echt vakantiegevoel geeft? Een heerlijke avond buiten, met gezellige mensen en lekkere hapjes en drankjes. Net zoals nog maar een paar weken geleden op het strand of de camping. En dat kun je makkelijker regelen dan je denkt. Check via je weerapp als weeronline wanneer het droog is. Stuur een whatsappje aan buren en/of vrienden, laat iedereen wat lekkers meenemen, neem voor de zekerheid een trui of een vuurkorf mee, en klaar ben je!

3. Koester je herinneringen

Je bent zo snel weer opgeslokt door alledaagse dingen dat een avondje vakantieherinneringen wel heel fijn is. Pak je foto’s bij elkaar, neem de routekaart van je vakantie erbij, en maak een mooi vakantieboek. Of een vakantiedoek. Hoe? Maak een collage van je beste vakantiefoto’s en bestel er een tuinposter van. Elke keer als je je tuin of balkon inkijkt, straalt de vakantie – en dat heerlijke gevoel – je weer tegemoet.

4. Plan rust

Ook al mocht je net van ons je agenda niet te vol plannen (zie punt 1), een weekend rust inbouwen kan natuurlijk geen kwaad. Wat dacht jij van een wellnessweekendje weg? Plan dat nu in, nog in deze maand. Dan kun je je er meteen op verheugen én het geeft je een extra vakantieboost.

5. Gebruik zonnebrand

Huh? Ja echt. Smeer zonnebrandcrème op je huid. Geur roept sterke herinneringen en emoties op. En dat geldt dus ook voor de geur van de zomer. Zonnebrandcrème dus! Je hoeft jezelf echt niet helemaal in te smeren, alleen je handen of armen doen al wonderen: het brengt je op een heel simpele manier weer even terug naar dat prachtige strandje in de zon!

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Voeding
8 december 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Renate Gerschtanowitz

Gezond Voeding
17 december 2017

Inspiratie voor een culinair kerstmenu van chef-kok Arthur Taggenbrock

Bewegen Gezond Wendy's Elftal
18 april 2018

2e training Wendy’s elftal: inclusief hardlopen op de hei

Gezond Voeding
10 november 2016

Voeding met Viv: eetdagboek van Ellen Hoog

Voeding
5 april 2017

Recept voor een heerlijke zeebaars

Gezond Voeding
7 november 2017

5 feiten en fabels over ontbijten

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!