7 kleine geluksboosters voor jou

Soms voelt het alsof het geluk even ver te zoeken en kan je wel een kleine geluksbooster gebruiken. Vaak denken mensen dat geluk pas ontstaat op een lange termijn, maar er zijn zoveel kleine geluksboosters die echt helpen.

Soms voelt het alsof het geluk even ver te zoeken is en kun je wel een kleine geluksbooster gebruiken. Vaak denken mensen dat geluk pas ontstaat op een lange termijn, maar er zijn zoveel kleine geluksboosters die je ook echt kunnen helpen! Als je ze maar ziet…shutterstock_387165733

Luister muziek

Probeer eens de tijd te nemen en een uurtje naar je favoriete muziek te luisteren. Luister met al je aandacht naar muziek die je blij maakt. Het geeft je rust en is daarmee een kleine geluksboost.

Rond een taak af die al lang aan je knaagt

In je hoofd spoken er regelmatig taken rond die al een tijd gedaan moeten worden. Zoals dat stukje muur waar je nog even een likje verf over heen moet halen. Ook een idee: pak even een doekje en haal het stof, dat je al wekenlang irriteert, weg.

Verzorg je planten

Mooie en leuke planten maken je huis en tuin een stuk vrolijker. Neem de tijd om de planten te verzorgen. Geef ze water, plaats ze over in nieuwe aarde, geef ze een plekje in de zon. Het is fijn om even druk bezig te zijn en met je hoofd alleen maar bij die planten te zitten. Tip: Versier je plantenpotten!

Kleine geluksboosters die je vandaag kunt uitvoeren

Zoek contact met iemand waar je al een tijdje aan denkt

Soms wil je al tijden even een vriend(in) bellen, maar het komt er gewoon niet van.  Neem hier toch een keer de tijd voor. Klets met elkaar en prik meteen een datum om af te spreken. Vrienden verrijken je leven, vrienden hebben invloed op je geluk. Neem contact op met die vrienden en laat je geluk boosten.

Maak jezelf moe maar voldaan

Hoe heerlijk is het om na een wandeling thuis te komen. Je voelt je moe, maar nog nét lekker genoeg. Jog rondjes in het park, waai lekker uit op het strand, fiets door de weilanden, laad op in een bos, of doe even aan yoga.

Kleine geluksboosters die je vandaag kunt uitvoeren

Alles op orde

Chaos. Dit is iets wat vaak in je hoofd rondspookt. Om die chaos te laten zakken, geeft ordenen een erg voldaan gevoel. Ga bijvoorbeeld de kast ordenen of een stapel met tijdschriften. Dit is allebei fysiek, maar denk ook eens aan je eigen leven. Maak een planning, maak lijstjes, schrijf alles op. Zorg voor orde. Orde creëert rust en die rust maakt je gelukkig.

Geef iets

Geven maakt iedereen blij. Het maakt eigenlijk niet uit aan wie of wat je geeft. Je kunt iets te eten kopen in de supermarkt, een taart bakken, een kaartje versturen, iemand uitnodigen voor diner. Er zijn zoveel ‘dingen’ te geven waar mensen blij van worden. Hier alvast 10 tips voor een beter cadeau. Geef wat je geven kunt en je bent allebei blij.

En? Is het geluk nog steeds ver te zoeken? Met deze tips zal je geluk zeker weten geboost worden. Als je af en toe deze zeven geluksboosters gebruikt, dan kun je weer een tijd vooruit!

Bron tekst: soChicken
Bron beeld: Shutterstock
Deel artikel

Ook interessant

Advies Body & Mind Gezond
8 april 2016

Een kleine dut geeft je net dat beetje fut!

Gezond Voeding
10 januari 2019

Lasagne van filodeeg met aubergine en Hoemoes Tomaat Basilicum

Advies Bewegen Body & Mind Gezond Liefde Opvoeding
7 september 2016

Yoga met je kind? Maak er een spel van

Brein Gezond
22 mei 2017

Mark Tuitert: ‘Er jaren jonger uitzien? Heb meer seks’

Brein Gezond Opvoeding
8 januari 2018

2018: het jaar van balans, balans en nog eens balans

Gezond Voeding
1 januari 2019

Met dit drankje kun je uitbrakken zonder kater!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!