7 positieve gewoontes van gelukkige mensen

Gelukkig zijn is niet iets dat je overkomt, maar het is een keuze die je zelf maakt. Mensen die zeggen ‘ja, ik ben gelukkig’ hebben vaak een aantal gewoontes, of maken een aantal keuzes in het leven waardoor hun geluk een stuk groter is dan voorheen. Lees hier de 7 positieve gewoontes die gelukkige mensen hebben:

1. Leef in het moment.

Het klinkt altijd zo makkelijk hè, in het moment leven. Maar onbewust doen we dit vaak niet. Tijdens verjaardagen, concerten, boswandelingen of misschien zelfs wel tijdens etentjes kijken we vaak op onze telefoon. Écht gelukkige mensen kunnen van de kleinste dingen genieten en leggen hun telefoon vaker opzij. Een lekker warm zonnetje, het mooie uitzicht vanuit de trein of de frisse lucht die je tegemoet komt tijdens een strandwandeling. Dus leg die telefoon weg en geniet!

2. Met positieve mensen omgaan.

Natuurlijk komt geluk uit jezelf, maar de mensen in je omgeving hebben ook een grote invloed op je eigen geluk. Heb je een vriendin die altijd maar negatief is? En sleept ze jou daar in mee? Vraag jezelf dan eens af of deze vriendin wel echt in jouw leven hoort. Kom je erachter dat ze wel degelijk jouw geluk beïnvloedt? Bespreek dit met haar, en verandert er niets, bouw dan het contact langzaam af.

3. Kunnen loslaten.

Niet alleen negatieve emoties van anderen staan je in de weg, ook je eigen negatieve emoties. Je blijven vasthouden aan haat, angst, wrok en verdriet staan een groot deel van je geluk in de weg. Gelukkige mensen hebben een ‘Let it go’ – mentaliteit en kunnen dus sneller negativiteit loslaten. Wanneer je de negativiteit loslaat zal je merken dat er een hoop ruimte vrijkomt voor positiviteit!

4. Vergelijk nooit.

Hoe vervelend is het als je hoort dat iemand iets net iets beter doet dan jij? Je trotste gevoelens kunnen dan in één klap verdwijnen als sneeuw voor de zon. Besef je dat ieder leven uniek is, iedereen doet het goed op z’n eigen manier. Je kunt niet gelukkig zijn als je alles altijd maar beter wilt doen dan een ander. Gelukkige mensen zijn trots op hun eigen kunnen en meten hun succes op basis van hun eigen vooruitgang.

5. Dankbaar zijn.

Dankbaar zijn en dit uiten naar je omgeving geven een enorme geluk-boost. In onze ‘prestatiemaatschappij’ willen we altijd alleen maar méér. Meer succes, meer geld, meer vrienden of meer familie. Stop hiermee. Dankbaar zijn laat je beseffen wat voor een fijne vrienden je eigenlijk hebt en dat meer geld je niet gelukkiger gaat maken. Verder vergoot het uiten van dankbaarheid de band met je omgeving en krijg je alleen maar meer positiviteit terug, wat je weer een gelukkiger mens maakt.

6. Sporten.

Ja, we weten het allemaal: sporten is gezond. Maar sporten verhoogt je geluksgevoel ook enorm! Bewegen geeft je hersenen namelijk gezondheidsbevorderende chemicaliën die er weer voor zorgen dat stress en depressiviteit neutraliseert of zelfs vermindert. Probeer sporten niet als een negatieve activiteit te zien, maar meer als een tijdsbesteding waarbij je de gezondheid van je lichaam en geest bevordert.

7. Laat je geluk niet beïnvloeden.

Het is heel belangrijk om jezelf te zijn en te doen wat jij leuk vindt. Vaak hebben familie of vrienden een bepaalde mening over jou en verwachten ze bepaalde dingen van je. Soms staan deze verwachtingen je eigen doelen en je eigen geluk in de weg. Besef dat je niet iedereen in het leven tevreden kunt houden. Je geluk ligt in je eigen handen en niet in die van anderen.

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!