7x de beste tips voor ijskoude zomerse drankjes

Er liggen zomerse dagen in het verschiet, dat wordt genieten van koele drankjes op het terras. Maar hoe houd je die drankjes nu lekker koud en wat is de beste manier om jouw zomerse drankjes te beschermen tegen vliegen? Wij hebben 7 tips zodat jij alleen maar hoeft te genieten.

drinken ijsklontjes met fruit

Bevroren fruit

Maak het drankje van jouw gasten extra bijzonder met ijsblokjes met granaatappelpitjes erdoor. Of kies ander passend fruit, zoals citroenschijfjes of aardbeien. Dat geeft een glas water net iets extra’s.

Beeld via twolovesstudio.com.

drinken cupcake vormpjes

Zonnehoedje

Op een zomerse dag is een beetje bescherming geen overbodige luxe. Geef jouw drankje een zonnehoedje met cupcake vormpjes, zo kom je halverwege je glas geen vervelende vliegjes tegen.

Beeld via Pinterest.com.

drinken koffie ijsblokjes

IJskoude koffie

De lekkerste ijskoffie maak je met ijsblokjes van koffie! Dit zal het maken van een iced coffee voortaan zoveel makkelijker maken, want je hoeft eigenlijk alleen maar wat melk erbij te doen. Natuurlijk kun je de ijsblokjes van koffie ook door de blender doen met een scheutje melk voor een verfrissende opkikker.

Beeld via pepper.ph.

drinken glas markeren

Glas van jou, glas van mij

Op een feestje vergeet je wel eens van wie welk glas was, maar met masking tape moet daar een einde aan komen. Plak op elk glas een stukje masking tape en schrijf daar de naam op van de (tijdelijke) eigenaar van het glas. Zo neem je nooit meer per ongeluk een teug wodka in plaats van water.

Beeld via rachaelwhite.me.

drinken ballonnen koud

Koele ballonnen

Na een flink waterballonnengevecht gebruik je de overige waterballonnen om het drinken koud mee te houden. Hoe je dat doet? Simpel, vul de waterballonnen met water en leg deze in de vriezer. Als ze goed bevroren zijn vul je een schaal met de ballonnen waar je een fles drinken tussen zet. Dat ziet er ook nog eens feestelijk uit.

Beeld via asubtlerevelry.com.

drinken beschermen strijkkralen

Fruitige schijfjes

Leuke tip voor een vrije middag met kinderen: maak samen schijfjes van strijkkralen met een fruitprint. Door een gat in het midden open te laten kun je er een rietje in steken en hiermee jouw glas beschermen tegen vliegjes. Zonder het gat doen ze het ook leuk als onderzetter.

Beeld via vidanullvier.de.

drinken wijn druiven

Koele wijn

Met zomerse temperaturen wijn drinken is altijd een dilemma… IJsklontjes verdunnen op den duur de wijn en zonder ijs wordt zo’n glas wijn snel flauw. De oplossing? Bevroren druiven als ijsblokjes gebruiken!

Beeld via vanillaextract.me.

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!