8x de leukste hotspots van onze hoofdstad!

Wij houden van lekker eten en gezellig borrelen. In onze hoofdstad zit je dan uiteraard goed, maar waar ga je in Amsterdam naartoe voor de heerlijkste gerechten plus een leuke sfeer? Er is hier namelijk zo veel keuze dat wij vaak niet kunnen kiezen! Om jou wat inspiratie op te doen, delen wij acht leuke hotspots met je in onze eigen hoofdstad.

Bar kantoor (West)

In het Westerpark vind je Bar Kantoor, het enige kantoor van Amsterdam waar je graag wat overuren maakt. Het is gezellig ingericht met bureaustoelen, zodat het een echt kantoor lijkt. Dit restaurant is 100% duurzaam. Het eten is van hoogstaande kwaliteit, maar wel tegen een normaal prijsje. Een echte aanrader hier is de snoekbaars met een saus van schaaldieren en rode spitskool. Hmmmm…

Bar Kantoor

Escobar (de Pijp)

Zowel gezellig om te borrelen, als om te eten: Escobar. In de Pijp vind je dit leuke Spaanse tentje, waarbij je heerlijke tapas en pintxos kunt eten. Iedere woensdag is het Perfect Pintxos Night bij Escobar. Alle pintxos kosten deze avond maar €2,-. Je kunt overigens ook van het gewone menu bestellen. Met een Spaans muziekje op de achtergrond, kun je genieten van heerlijk Spaans eten hier!

Escobar

Morgan & Mees (West)

Morgan & Mees is een sfeervol boetiekhotel met een restaurant waar je altijd goed kunt eten. De menukaart is internationaal georiënteerd en wisselt regelmatig. Wat (gelukkig) altijd op de menukaart blijft staan, zijn de roasted ribs. Mocht je hier heen willen gaan om een lekker hapje te eten, dan zijn de ribs zeker een aanrader! Je kunt hier ook terecht om je aan een van de cocktails te wagen.

Morgan & Mees

Foto: Facebook Morgan & Mees

Boca’s (centrum, Jordaan) 

Bij Boca’s eet je waar je zin in hebt, wanneer je er zin in hebt. Overdag vind je op de kaart een uitgebreide selectie aan kleine broodjes (Boca’s). Later op de dag en avond borrelplateaus, de lekkerste happen, soepen & salades. Daarnaast mag er gedanst worden, dus zeker nog een reden om erheen te gaan!
Boca's

Foto: Facebook Boca’s

ZA (West)

Afgelopen herfst heeft restaurant en cocktailbar ZA haar deuren geopend in Amsterdam. Pure ingrediënten, authentieke recepten en heerlijke cocktails maken dit restaurant tot wat het is. Alle gerechten en cocktails zijn geïnspireerd op de mediterrane keuken: Spanje, Italië, Griekenland en Marokko. Het is zeker de moeite waard om hier een van de heerlijke pizza’s te proberen (met truffel bijvoorbeeld!).

ZA

Foto: Facebook ZA Amsterdam

Bardak (de Pijp)  

Bardak is een hippe Israëlische tent midden in de Pijp. Voor alle vegans onder ons, is dit restaurant een waar feestje, want iedere maandag hebben ze hier namelijk een Vegan Monday menu. De lekkerste vegan gerechten, zoals mushroom shawarma, baked cauliflower, burnt eggplant kun je dan heerlijk delen. Uiteraard ben je niet alleen aan de maandag gebonden, want ook de rest van de week vind je deze vegan gerechten ook op het menu, aangevuld met vlees- en visgerechten..

Bardak

Moer (Zuid)

Bij MOER zijn alle gerechten biologisch. Groenten staan bij dit restaurant in de spotlight en vis en vlees vervullen een fijne bijrol. Je kunt hier ook kiezen voor een veganistisch menu. Laat je verrassen door de chef en zijn bijzondere veganistische gerechtjes.

Foto: Facebook MOER

Rijsel (Oost)

Rijsel is een restaurant in oost waarbij passie voor de Franse keuken (met een knipoog naar Vlaanderen) centraal staat. Het restaurant is vernoemd naar de Noord-Franse industriestad Lille, door de Vlamingen ‘Rijsel’ genoemd. De kaart wisselt regelmatig, maar je zult hier altijd gerechten op terug vinden die geïnspireerd zijn op de Franse keuken.
Rijsel

Foto: Facebook Rijsel

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Healthy Voeding
10 juni 2019

5x gezonde snacks die je makkelijk naar het werk mee kunt nemen

Bewegen Gezond Inspiratie Lifestyle Reizen
26 september 2018

Roderick Pijls trotseert hoge temperaturen op het giftige Lake Natron

Body & Mind Gezond Happy Healthy
6 mei 2019

8x yogaposes die je samen met je kind kunt doen

Bewegen
1 juli 2017

5x actieve vakantie uitjes voor pubers, zonder smartphone!

Brein Gezond Lifestyle Stress Vrijheid & balans
20 september 2017

Tips voor een digitale detox

Voeding
7 februari 2017

Recept: vispotje met kabeljauw

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!