8x de leukste hotspots van onze hoofdstad!

Wij houden van lekker eten en gezellig borrelen. In onze hoofdstad zit je dan uiteraard goed, maar waar ga je in Amsterdam naartoe voor de heerlijkste gerechten plus een leuke sfeer? Er is hier namelijk zo veel keuze dat wij vaak niet kunnen kiezen! Om jou wat inspiratie op te doen, delen wij acht leuke hotspots met je in onze eigen hoofdstad.

Bar kantoor (West)

In het Westerpark vind je Bar Kantoor, het enige kantoor van Amsterdam waar je graag wat overuren maakt. Het is gezellig ingericht met bureaustoelen, zodat het een echt kantoor lijkt. Dit restaurant is 100% duurzaam. Het eten is van hoogstaande kwaliteit, maar wel tegen een normaal prijsje. Een echte aanrader hier is de snoekbaars met een saus van schaaldieren en rode spitskool. Hmmmm…

Bar Kantoor

Escobar (de Pijp)

Zowel gezellig om te borrelen, als om te eten: Escobar. In de Pijp vind je dit leuke Spaanse tentje, waarbij je heerlijke tapas en pintxos kunt eten. Iedere woensdag is het Perfect Pintxos Night bij Escobar. Alle pintxos kosten deze avond maar €2,-. Je kunt overigens ook van het gewone menu bestellen. Met een Spaans muziekje op de achtergrond, kun je genieten van heerlijk Spaans eten hier!

Escobar

Morgan & Mees (West)

Morgan & Mees is een sfeervol boetiekhotel met een restaurant waar je altijd goed kunt eten. De menukaart is internationaal georiënteerd en wisselt regelmatig. Wat (gelukkig) altijd op de menukaart blijft staan, zijn de roasted ribs. Mocht je hier heen willen gaan om een lekker hapje te eten, dan zijn de ribs zeker een aanrader! Je kunt hier ook terecht om je aan een van de cocktails te wagen.

Morgan & Mees

Foto: Facebook Morgan & Mees

Boca’s (centrum, Jordaan) 

Bij Boca’s eet je waar je zin in hebt, wanneer je er zin in hebt. Overdag vind je op de kaart een uitgebreide selectie aan kleine broodjes (Boca’s). Later op de dag en avond borrelplateaus, de lekkerste happen, soepen & salades. Daarnaast mag er gedanst worden, dus zeker nog een reden om erheen te gaan!
Boca's

Foto: Facebook Boca’s

ZA (West)

Afgelopen herfst heeft restaurant en cocktailbar ZA haar deuren geopend in Amsterdam. Pure ingrediënten, authentieke recepten en heerlijke cocktails maken dit restaurant tot wat het is. Alle gerechten en cocktails zijn geïnspireerd op de mediterrane keuken: Spanje, Italië, Griekenland en Marokko. Het is zeker de moeite waard om hier een van de heerlijke pizza’s te proberen (met truffel bijvoorbeeld!).

ZA

Foto: Facebook ZA Amsterdam

Bardak (de Pijp)  

Bardak is een gave Israëlische tent waar ze op maandag een Vegan Monday menu hebben met alleen vegan gerechten. Denk aan; mushroom shawarma, baked cauliflower, burnt eggplant… Maar doordeweeks vind je deze vegan gerechten ook op het menu, aangevuld met vlees- en visgerechten. Ook in het weekend kun je hier terecht voor een lekkere en gezonde hap voor na het sporten.

Bardak

Moer (Zuid)

Bij MOER zijn alle gerechten biologisch. Groenten staan bij dit restaurant in de spotlight en vis en vlees vervullen een fijne bijrol. Je kunt hier ook kiezen voor een veganistisch menu. Laat je verrassen door de chef en zijn bijzondere veganistische gerechtjes.

Foto: Facebook MOER

Rijsel (Oost)

Rijsel is een restaurant in oost waarbij passie voor de Franse keuken (met een knipoog naar Vlaanderen) centraal staat. Het restaurant is vernoemd naar de Noord-Franse industriestad Lille, door de Vlamingen ‘Rijsel’ genoemd. De kaart wisselt regelmatig, maar je zult hier altijd gerechten op terug vinden die geïnspireerd zijn op de Franse keuken.
Rijsel

Foto: Facebook Rijsel

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!