woonkamer

Leuke tips om de woonkamer een stuk knusser te maken

Het kan best lastig zijn om te bedenken hoe je jouw woonkamer knusser en warmer kan maken. Dit probleem is al helemaal wanneer je de ruimte al jarenlang hetzelfde hebt ingericht en gewoon niet weet waar je moet beginnen. Daarom geven we in deze blog drie ideeën die je kunt combineren, of los kunt doorvoeren, om de woonkamer een stuk leuker te maken.

Maak zelf leuke kussens en dekentjes

Een ander idee om de woonkamer knusser te maken is om zelf aan de slag te gaan met het maken van leuke kussens en dekentjes. Je kunt uiteraard ook talloze leuke exemplaren vinden in verschillende winkels. Toch is het ook leuk om je eigen touch aan het huis te geven om die knusse sfeer te maken. Ga dus lekker aan de slag met stoffen in warme kleuren en vrolijke patronen. Je kunt zelf gaan breien of naaien, of witte kussenslopen zelf versieren. Een tip is om te gaan voor fluffy materialen zoals fleece of fanel. Online staan talloze video’s met uitleg over hoe je je eigen dekentje of kussen kan maken. Het zorgt voor een fijn huiselijk gevoel.

Verander de verlichting in de kamer met lampjes en kaarsen

Een aspect dat in een ruimte zoals de woonkamer makkelijk kan zorgen voor een onaangename sfeer is de verlichting. Zo vergeten mensen hier vaak naar te kijken, maar het maakt erg veel uit. Een sfeervolle verlichting kan worden gecreëerd door kaarsen of lampjes toe te voegen. Kies absoluut niet voor felle witte lichten, maar voor warme gele verlichting. Je kunt meerdere kaarsen op tafel zetten, bijvoorbeeld LED-kaarsen van Label2X, want deze gaan ook niet op. Hierdoor heb je altijd een fijne sfeer in huis. Je kunt ook aan de slag gaan met het installeren van spotjes die dimbaar zijn. Zo kun je deze als lampen gebruiken en in de avonduren op een andere stand zetten. Deze kunnen in verschillende kleuren of sterktes.

Installeer wandpanelen voor demping en warmte

De eerste tip in het rijtje is er een die zal zorgen voor meer demping en warmte in huis, terwijl het ook nog eens een mooie toevoeging is. Zo kun je overwegen om in de woonkamer wandpanelen te installeren. Er zijn talloze prachtige variaties aan verschillende wandpanelen. Deze panelen worden ook wel betaalbare luxe genoemd door hun prachtige uitstraling van bijvoorbeeld hout. Met een wandpaneel zorg je ervoor dat de ruimte minder galmt, wat uiteraard weer voor een knussere sfeer zorgt. In grote ruimtes is het een subtiele opvulling die veel doet voor de akoestiek in huis. Zo bieden deze panelen ook demping. Ga lekker aan de slag met deze tips om de woonkamer een stuk sfeervoller te maken. Uiteraard kun je alle ideeën combineren en doorvoeren in jouw favoriete stijl.