Langer buiten

Met deze tips kun je langer buiten blijven zitten

Veel mensen genieten ervan om tijd door te brengen in de natuur, op een balkon, terras of in een tuin. Ongeacht het weer. Helaas hebben we in Nederland niet altijd stabiel weer, en er is altijd een plan B nodig voor het geval dat het regent, waait of koud is. Lees hier een aantal waardevolle tips om het comfort van het buitenleven te vergroten en zo langer buiten te kunnen blijven zitten.

Zorg voor een goede bescherming tegen de wind

Het kan moeilijk zijn om te bepalen hoe koud het buiten is door alleen maar naar een thermometer te kijken: afhankelijk van waar de wind vandaan komt kan deze koud aanvoelen. Ook kan een stevige wind het buiten onaangenaam maken. Daarom is het slim om op de plekken waar je doorgaans zit een vorm van bescherming tegen de wind te hebben. Voor balkons en terrassen zijn er veel kant-en-klare windschermen te koop. Houd er rekening mee dat een windscherm niet helemaal strak mag zitten om overbelasting van het materiaal te voorkomen. In een tuin is het tevens mogelijk om natuurlijke bescherming te vinden bij bomen en struiken.

Voeg extra warmte toe

Het kan comfortabel zijn om jezelf in een dekentje te wikkelen als het 's avonds wat frisser wordt. Maar het is ook heel fijn om een ​​extra warmtebron te hebben die voor warmte zorgt. Een tuin kachel zorgt niet alleen voor warmte, het draagt ook bij aan een gezellige sfeer als je ‘s avonds buiten zit. Een tuinkachel kan zowel in een overkapping als een veranda, serre of tuinhuis als onbedekt in een tuin geplaatst worden, en is dus voor alle omstandigheden geschikt. Daarnaast zijn er verschillende soorten infraroodstralers die je eenvoudig op je terras kunt plaatsen, mits er aansluiting op elektriciteit is.

Zorg voor de juiste verlichting

Het maakt een groot verschil om een ​​terras te hebben dat goed verlicht is, ook al kunnen de avonden in de zomer heel lang licht zijn. Verlichting op het terras zorgt echt voor een fijne sfeer, en maakt dat je er ook na zonsondergang nog kunt vertoeven. Door de intrede van zonnecellen op de markt zijn de mogelijkheden voor buitenverlichting aanzienlijk vergroot. Naast verlichting op zonnecellen zijn er oplaadbare LED-lampen, die geen elektriciteit nodig hebben.

Creëer een overkapping tegen de regen

Regen is misschien wel het moeilijkste element om mee om te gaan als je buiten wilt zitten. Het is immers geen optie om met een regenjas op het balkon of in de tuin te gaan zitten. De combinatie van regen en wind is misschien wel het grootste obstakel in een geslaagd avondje buiten, en in dat geval is het waarschijnlijk het beste om te accepteren dat het beter is om op beter weer te wachten. Regent het alleen, zijn er meer mogelijkheden: in dat geval is iets van een overkapping nodig. Het kan een paviljoen zijn, een pergola, of wellicht een dekzeil dat als bescherming tegen de regen kan dienen. In de natuur kun je goede bescherming krijgen van de bomen.