Wendy leert de kneepjes van de Griekse keuken

Wendy leert de kneepjes van de Griekse keuken

Wil je iets leren over de Griekse keuken, dan is een Cooking Class op Zákynthos van Alex en zijn moeder Amanda echt een aanrader. Je leert niet alleen heerlijke Griekse gerechten te koken maar je hoort ook van alles over het eiland, de cultuur en de oorsprong van het Mediterrane dieet.

Als je de Griekse keuken écht wilt leren kennen, dan is een cooking class op Zakynthos met Alex en zijn moeder Amanda een must. Deze moeder-zoon combo brengt je in vier uur tijd niet alleen de geheimen van heerlijke Griekse gerechten bij, maar geeft je ook een inkijkje in de rijke cultuur en de oorsprong van het Mediterrane dieet. Amanda, van Britse afkomst, bleef ooit plakken na een vakantie en runt nu samen met haar op Zakynthos geboren zoon Alex bijzondere kookervaringen.

Meer dan Gyros en Souvlaki

Tijdens de verschillende workshops ontdek je dat de Griekse keuken veel verder gaat dan de bekende gyros en souvlaki. Zo leer je op vrijdag in de workshop "A Journey into Greek Cuisine" om echte klassiekers zoals stiffado en dolmades te maken. Op zaterdag kun je in de "Greek Street Food" class je eigen pita’s en tzatziki bereiden. En als je altijd al hebt willen weten hoe je een Griekse Dinner Party organiseert, inclusief moussaka en baklava rolls, dan is de dinsdag jouw dag.

Koken met de hele familie

Deze kooklessen zijn niet alleen voor culinaire avonturiers, maar ook ontzettend leuk voor gezinnen (kinderen vanaf 5 jaar kunnen meedoen). De groepen blijven klein en intiem, met een maximum van 12 personen, zodat je echt persoonlijke aandacht krijgt. De lessen worden gegeven in het gezellige Green Frog restaurant in Argassi, wat een fijne sfeer creëert voor een ontspannen middag vol Griekse gezelligheid.

Griekse smaken voor thuis

Wil je zelf het vertrouwen krijgen om thuis de meest heerlijke Griekse gerechten op tafel te toveren? Dan is een cooking class met Alex en Amanda de perfecte ervaring op Zakynthos! En binnenkort delen we enkele gezonde recepten die Wendy tijdens deze workshop heeft bereid, zodat ook jij thuis de Griekse smaken kunt (blijven) proeven.

Wendy's choices By June - Greek cooking class

By June focust zich vooral op verzorgde vakanties in kleinschalige accommodaties, weg van de drukte en op idyllische locaties. De vakanties zijn inclusief huurauto zodat jij tijdens je vakantie, in je eigen ritme, de omgeving kunt ontdekken. By June biedt vakanties op zonnige bestemmingen als Spanje, Portugal, Curaçao en Bonaire. En uiteraard Griekenland!