Na hevige burn-out richtte Bo Broers haar eigen kledingmerk op: “Ik heb mijn inspiratie uit mijn geloof gehaald”

Na hevige burn-out richtte Bo Broers haar eigen kledingmerk op: “Ik heb mijn inspiratie uit mijn geloof gehaald”

Een combinatie van geloof en mode. Bo Broers (29) doet het met haar eigen kledinglijn. Al haar ontwerpen zijn uniek, handgemaakt en komen voort uit haar geloof in God. Wij vragen haar naar deze bijzondere inspiratie en het ontstaan van haar label.

Bo, vertel, waarom besloot jij een eigen kledingmerk te beginnen?

“Bij het zien van mooie materialen voel ik de adrenaline als het ware door mijn lijf gieren. Ik weet het dan ook meteen; dit wordt een jurk met plooien of een jasje met grote bloemen op de schouders. Daarnaast kan ik het, als ik eenmaal een visie heb, niet meer loslaten. Echt, ik ga net zo lang door tot het kledingstuk af is. Een passie, dat is het absoluut.

Die jeukende vingers heb ik al sinds jongs af aan, dus uiteraard ging ik mode studeren. Tijdens mijn studie kreeg ik steeds nieuwe opdrachtjes binnen, vaak via kennissen, vrienden of familie. Dat was ideaal, want op die manier kon ik tijdens mijn studie al veel ervaring opdoen. Ik besloot me te gaan richten op herenmode, omdat ik vond dat er niet zoveel diversiteit was in kleding voor mannen. Maar zodra ik afstudeerde, kwam ik er al vrij snel achter dat mijn hart toch lag bij het ontwerpen van jurken en mooie blouses.”

Waar staat jouw label voor?

“Bo Broers staat voor handgemaakt, duurzaam, lokaal en exclusiviteit. Al mijn ontwerpen zijn uniek en worden gemaakt in mijn eigen atelier, hier in Nederland. Ik speel graag met veel kleur, mooie prints en verschillende stoffen. Dat maakt dat de stuks vrij gedurfd en extravert zijn – ik noem het niet voor niets mijn eigen handschrift ;). Daarnaast maak ik gebruik van materialen die normaal gesproken weggegooid worden, ook wel de restpartijen van grote bedrijven. Het is verbazingwekkend hoeveel mooie stoffen vaak afgedankt worden, terwijl je er juist zulke mooie dingen van kunt maken.”

Het is niet alleen jouw motivatie, maar je hebt er ook je inspiratie uit gehaald: het christelijke geloof. Kun je ons meenemen in jouw verhaal?

“Drie jaar geleden kreeg ik last van een hevige burn-out. Ik had dagelijks meerdere paniekaanvallen en alsof dat nog niet ellendig genoeg was, viel ik in die periode ook nog eens van de trap, waardoor ik mijn kaak op twee plekken brak. Ik wist niet meer wat ik moest doen om me beter te voelen, maar ik was bereid om alles te proberen. Dus besloot ik eens mee te gaan met mijn gezin naar de kerk. Daar was ik wel vaker geweest samen met mijn ouders, maar die échte verbinding met God had ik nog nooit gevoeld. Tot die dag.

Ik liet me dopen, iets wat overigens heel gangbaar is binnen het christelijke geloof op volwassen leeftijd. Maar dat het zoveel zou veranderen, had ik nooit verwacht. De paniek verdween en ik raakte opnieuw geïnspireerd, dit keer door het geloof. En dat kun je terugzien in mijn label, zonder het er te dik bovenop te leggen, verwerk ik aspecten van de Bijbel in mijn ontwerpen. Zo staat bijvoorbeeld ‘de mantel’ in de Bijbel voor 'de roeping' en bestaat mijn logo uit amandelbloesem – het symbool voor een nieuw seizoen.”

Waar kunnen mensen jouw geweldige ontwerpen kopen?

“Samen met verschillende horecabedrijven organiseer ik unieke modeproeverijen. Tijdens deze avonden geniet je van een culinair diner, gecombineerd met een modeshow – eten en shoppen tegelijk. Voor mij bestaat er geen betere combinatie, haha. Na afloop kun je alle handgemaakte items, en meer, aanschaffen in de pop-up store. Deze stukken zijn verder nergens verkrijgbaar, dus als je iets wilt bemachtigen, moet je echt bij mij op locatie zijn.”

Begint jouw maag al te rammelen? ;) Op donderdagavond 10 oktober en zaterdagmiddag 12 oktober kun jij aanwezig zijn. Klik hier om jouw plekje te bemachtigen.