Top 10 zakynthos

Wendy’s choices By June: top 10 Zakynthos - weg van de gebaande paden

Zakynthos staat bekend om de Blue Caves en het beroemde Navagio Shipwreck Beach, maar het eiland heeft zoveel meer te bieden dan alleen de populaire trekpleisters. Wendy neemt je in dit artikel mee naar haar top 10 Zakynthos plekken om te zien, doen, slapen en eten – allemaal net buiten de gebaande paden. Van verborgen baaien en lokale hotspots tot unieke accommodaties en culinaire pareltjes, hier ontdek je de andere kant van Zakynthos!

1. Doen op Zakynthos: wandelen

Wandelen op Zakynthos is een fijne manier om het eiland op een andere manier te beleven. Of je nu door bossen, langs stranden of door het Nationaal Marine Park wandelt, de routes zijn afwisselend en vol mooie uitzichten. Een van de absolute toppers is de wandeling naar het Myzithres-uitzichtpunt. Na een relaxte hike van zo’n 20 minuten vanaf The Lighthouse Restaurant word je getrakteerd op een spectaculair uitzicht over ruige rotsen en het diepblauwe water. Perfect voor een korte, maar indrukwekkende wandeling!

2. Doen op Zakynthos: fietsen

Zin in een actieve dag op Zakynthos? Hou je van fietsen? Ga dan op pad voor een prachtige fietstocht! Met een e-bike tour ontdek je plekken waar je met de auto nooit zou komen, en zie je meer met minder inspanning dan tijdens een wandeling. Of het nu door Zakynthos-stad of langs de kust is, fietsen op Zakynthos is altijd een goed idee!

3. Doen op Zakynthos: Greek Cooking Class

Geef je vakantie een smakelijke twist en duik samen met locals Alex en Amanda de keuken in om authentieke Griekse gerechten te leren maken. Terwijl je heerlijke klassiekers als moussaka en dolmades klaarmaakt, ontdek je de rijke cultuur en historie van het eiland. Het is een leuke en ontspannen manier om meer te leren over het echte Zakynthos, compleet met verhalen die je nergens anders hoort!

4. Zien & doen: olijfolie proeven

Een bezoek aan een olijfboomgaard op Zakynthos is een must! De olijfbomen, soms wel 3000 jaar oud, zorgen hier voor topkwaliteit olijfolie. De olijven krijgen hun unieke smaak door de combinatie van de rotsachtige bodem, de zee en het perfecte klimaat. Bij Elies Olive Press in het noorden van het eiland, weg van de toeristische drukte, kun je zelf zien hoe de olijfolie wordt gemaakt, en natuurlijk de heerlijke olijfolie proeven. Een leuke en lekkere ervaring!

5. Zien op Zakynthos: Zakynthos Stad

De hoofdstad van het eiland biedt een heerlijke mix van cultuur, geschiedenis en gezelligheid. Na de aardbeving van 1953 is veel herbouwd, maar die oude Venetiaanse charme voel je nog overal. Ga lekker door de smalle straatjes slenteren, plof neer op een sfeervol plein en proef de lokale Griekse gerechten in een knusse taverne.

6. Zien op Zakynthos: varen langs de kust

Een relaxte én leuke manier om de prachtige kustlijn van Zakynthos te verkennen is vanaf het water. Huur een bootje, met of zonder kapitein, en vaar op je gemak langs de kust. Onderweg kun je stoppen om een frisse duik te nemen, te zwemmen of te snorkelen in het helderblauwe water. Dé ideale combinatie van avontuur en ontspanning.

Kijk hier voor tips over de vaarroutes.

7. Zien op Zakynthos: verborgen baaien

De baaien aan de westkust van Zakynthos, zoals Porto Limnionas en Porto Roxa, zijn de ultieme plekken om de ongerepte kant van Zakynthos te ontdekken. Bij Porto Limnionas kun je heerlijk zonnen op de rotsen of genieten van een drankje bij de taverne, terwijl het heldere water perfect is om te snorkelen. Porto Roxa biedt een wat rustigere sfeer en is ideaal voor wie wat avontuur zoekt, zoals ‘cliff jumpen’ vanaf een houten plank! Beide plekken trakteren je aan het einde van de dag op een prachtige zonsondergang.

8. Eten op Zakynthos: Wendy’s favorieten

Heerlijk eten kun je zeker op Zakynthos en dit zijn Wendy’s absolute favorieten:

  • Nobelos is een toprestaurant aan het water voor een speciaal avondje uit of een heerlijke lunch, met een prachtige setting en heerlijke gerechten van lokale producten. De gastvrije Nobelos familie ontvangt je met open armen en zorgt voor een geweldige service.

Wat een aanrader is Utopia Resto! Hier ga je heen voor het lekkerste eten in een elegante en romantische setting. De keuken is mediterraan met een moderne twist. Van eenvoudig streetfood tot creatieve voor- en hoofdgerechten en onweerstaanbare desserts.

9. Eten & Doen op Zakynthos: Wendy’s favoriete beachclubs

  • Seacret Beach Club – Niet helemaal weg van de massa, maar Wendy houdt van deze plek vanwege het fijne zand, de luxe ligbedden en de heerlijke cocktails die je direct aan je bed kunt laten serveren. Ideaal voor strandliefhebbers.
  • Beach Club Cameo Island – Wendy vindt dit de meest romantische plek op Zakynthos. Het kleine eiland met wapperende witte doeken, bereikbaar via een houten loopbrug, biedt een unieke sfeer en is ook populair als trouwlocatie.

Noe Beach Club – Wendy's keuze voor Ibiza vibes op Zakynthos. Deze beachclub biedt een stijlvolle setting met lekker eten en drankjes, en is helemaal hip & happening. Het is aan te raden om van tevoren bedden te reserveren!

10. Slapen op Zakynthos

Of je nu houdt van zeezicht of liever de rust van het platteland opzoekt, de accommodaties van By June op Zakynthos hebben het allemaal. Pelagos Blue Zante  biedt een spectaculair uitzicht en luxe suites en appartementen. Perfect voor wie wil ontspannen in stijl. Liuba Houses zijn juist ideaal als je van rust houdt, met je eigen vakantiehuisje in een bloemrijke tuin. En dan is er nog Giannoulis Village, gelegen tussen wijngaarden, waar je heerlijk kunt relaxen en toch centraal zit om het eiland te verkennen. Deze plekken zijn stuk voor stuk geweldige keuzes voor een relaxed verblijf op Zakynthos!

By June focust zich vooral op verzorgde vakanties in kleinschalige accommodaties, weg van de drukte en op idyllische locaties. De vakanties zijn inclusief huurauto zodat jij tijdens je vakantie, in je eigen ritme, de omgeving kunt ontdekken. By June biedt vakanties op zonnige bestemmingen als Spanje, Portugal, Curaçao en Bonaire. En uiteraard Griekenland!