Olijfbomen

Wendy's choices By June: eeuwenoude olijfbomen op Zakynthos

Zakynthos staat niet alleen bekend om zijn zonovergoten stranden, schildpadden en indrukwekkende kliffen, maar ook om zijn eeuwenoude olijfbomen en de heerlijke olijfolie die hier vandaan komt. Wendy wilde dit tijdens haar verblijf op Zakynthos natuurlijk zelf beleven. Ze ging op zoek naar de oudste olijfbomen en ontdekte hoe bijzonder smaakvol de lokale olijfolie echt is.

Eeuwenoude olijfbomen

De olijfbomen op Zakynthos zijn niet zomaar oud, ze zijn écht oud. Honderden van deze indrukwekkende bomen staan hier al tussen de 1000 en 3000 jaar, en blijven nog steeds krachtige olijven produceren. Het is bijna niet te geloven dat sommige van deze bomen al groeiden in de tijd van de oude Grieken, en nu nog steeds de beste olijfolie van het eiland leveren.

Rijke geur en unieke smaak

Wat maakt de olijfolie van Zakynthos zo bijzonder? Dat komt door de perfecte ligging van het eiland. De rotsachtige bodem, de frisse zeelucht en het milde klimaat met precies de juiste temperatuur en vochtigheid zorgen samen voor die rijke geur en unieke smaak. Dankzij deze ideale omstandigheden blijven de olijfbomen hier al eeuwenlang gezond en productief.

‘One olive oil shot a day….’

Met eeuwenoude olijfbomen die de beste olijven voortbrengen, weten de locals al lang hoe gezond olijfolie is. Zoals Wendy terecht concludeert: "One olive oil shot a day, keeps the doctor away." Een dagelijkse slok van deze gouden vloeistof is niet alleen lekker, maar dus ook heel goed voor je gezondheid!

Elies Olive Press

Wendy besloot tijdens haar verblijf op Zakynthos een bezoek te brengen aan Elies Olive Press, waar ze genoot van een boeiende rondleiding door de olijfboomgaard. Ze kreeg te horen én zien hoe de familie al generaties lang olijfolie maakt en hoe belangrijk de productie is voor het hele dorp. Ze deed ook een wens bij de eeuwenoude ‘Wishing Olive Tree’ (al is het niet moeilijk te raden wat ze gewenst heeft!). Uiteraard sloot ze haar bezoek af met een proeverij van de ambachtelijke olijfolie – en dat was een smaakvolle ervaring!

Het olijfeiland gevoel

Dus, als je ooit op Zakynthos bent, volg Wendy's voorbeeld en beleef het olijfeiland-gevoel met een bezoek aan een van de vele olijfboomgaarden op het eiland. Elies Olive Press is de omweg in het noorden van het eiland in ieder geval waard. Wandel door de olijfboomgaarden (in de ochtend of aan het eind van de dag is aan te raden), doe een wens bij die magische boom en proef de olijfolie die hier zo bijzonder is.

Wendy's choices voor By June Griekse olijfboomgaarden Wendy doet een wens bij The Wishing Olive Tree

By June focust zich vooral op verzorgde vakanties in kleinschalige accommodaties, weg van de drukte en op idyllische locaties. De vakanties zijn inclusief huurauto zodat jij tijdens je vakantie, in je eigen ritme, de omgeving kunt ontdekken. By June biedt vakanties op zonnige bestemmingen als Spanje, Portugal, Curaçao en Bonaire. En uiteraard Griekenland!