Overgang

Met deze vier tips kom jij de overgang goed door

Iedere vrouw krijgt ermee te maken: de overgang. De ene vrouw heeft er weinig last van, terwijl de andere vrouw zich geen houding meer weet te geven door alle opvliegers. Gelukkig komen er steeds meer manieren om die overgang, zonder extra hormonen, iets draagbaarder te maken. Dit zijn vier tips die jou wellicht kunnen helpen tijdens de overgang.

1. Supplement zonder hormonale werking

Wil je ondersteuning bij overgangsklachten, maar vermijd je liever producten met een hormonale werking? Gebruik dan Sérélys MENO. Deze capsules kunnen verlichting bieden bij klachten zoals nachtelijk zweten, vermoeidheid en opvliegers. Sérélys MENO bevat geen fyto-oestrogenen (plantaardige hormonen zoals rode klaver, hop, soja, lijnzaad, salie en zilverkaars…). Doordat dit product geen hormonale werking heeft, is het ook geschikt voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad) of een verhoogd risico daarop hebben. Kortom, een veilige en effectieve optie voor iedere vrouw!

2. Suikerspiegel

Uit onderzoek blijkt dat je hormoonschommelingen kunt opvangen door je bloedsuikerspiegel laag te houden. Door snelle koolhydraten en suikers te laten staan, verminderen de schommelingen in je bloedsuikerspiegel en daarmee de schommelingen in je hormoonspiegel. Heb je klachten zoals opvliegers? Het matigen van je suiker- en alcoholinname (misschien niet de leukste oplossing) blijkt wonderen te doen. Doordat je de inname verlaagt, hoeft je lichaam minder af te breken en houd je ook nog eens een extra dosis energie over. Een alcoholvrij drankje is ineens niet zo’n gek idee meer.

3. Stress management

De afname van oestrogeen, wat de overgang als gevolg heeft, heeft invloed op bepaalde stofjes in de hersenen, zoals serotonine (het gelukshormoon) en endorfine (onderdrukt pijn en stress). Verandering in deze stofjes kan zorgen voor klachten als somberheid of het voelen van stress. Daarom is het belangrijk dat je daar tijdens de overgang mee om leert gaan. Gelukkig bestaan er tegenwoordig genoeg technieken om die stress iets terug te dringen: meditatie, diepe ademhalingsoefeningen of yoga. Ook is het belangrijk dat je bewust bent van die stemmingswisselingen. Ze zijn helaas een normaal onderdeel van de overgang en door deze te accepteren, leer je op een milde manier naar jezelf te kijken en gun je jezelf de tijd en ruimte om ermee om te gaan.

4. Zwemmen in koud water

Dat zwemmen in koud water gezondheidsvoordelen heeft zoals verbetering van je immuunsysteem, circulatie en mentale gezondheid, was al bekend. Maar wist je ook dat het klachten tijdens de menopauze kan verminderen? Uit onderzoek, afgenomen onder 1114 vrouwen, waarvan 785 in de menopauze, blijkt dat 46,9% van deze vrouwen verbetering merkten in hun angstgevoelens, 34,5% minder stemmingswisselingen ervaarden, 31,1% beter in hun vel zaten na het zwemmen en 30,3% minder last hadden van hitte-aanvallen. Zwemmen in koud water zou dus mentale en fysieke overgangsklachten tegengaan.