Slapen tijdens de hitte

Slaap jij ook zo slecht door de hitte? Hier zijn wat grappige verfrissende tips

Lig jij 's nachts ook te stomen als een sauna? Geen zorgen, je bent niet alleen. De zomerhitte kan een nachtmerrie zijn voor je slaaproutine, maar met een beetje creativiteit - en een vleugje humor - kun je die broeierige nachten omtoveren tot een koele oase van rust. Dus trek je ijsmuts aan (figuurlijk dan), want hier zijn tien bijzonder verfrissende tips om beter te slapen als het kwik omhoogschiet.

1. Koud kussen

Stop je kussen in een plastic zak en leg het een uur in de koelkast, voordat je naar bed gaat. Wanneer je je hoofd neerlegt, voelt het alsof je net een winterwandeling hebt gemaakt zonder de kou. Bonuspunten als je ook je pyjama erbij legt. Je voelt je misschien een beetje vreemd, maar wie houdt er niet van een extra koel kussen in de nacht?

2. Verfrissend voetenbad

Plaats een emmer koud water naast je bed en geef je voeten een lekker bad voordat je gaat slapen. Het idee van je voeten in een emmer water stoppen lijkt misschien een beetje raar, maar het werkt als een charme om je hele lichaam af te koelen. Je kunt het zelfs zien als een luxe spa-ervaring aan huis!

3. De ‘naakte waarheid'

Slaap in je ondergoed of, als je je avontuurlijk voelt, helemaal naakt. Minder stof betekent minder warmte. En wie weet, misschien ontdek je dat je innerlijke Adam of Eva toch wel een nachtbraker is.

4. Kille knuffel

Vul een waterfles met water, vries hem in, en neem hem mee naar bed. Het is als een teddybeer, maar dan zonder de warmte. Leg hem tegen je voeten - of knuffel hem zoals je wil. Zorg er wel voor dat je hem in een sok stopt om te voorkomen dat je bed nat wordt!

5. Ga laag

Als het echt te warm wordt, overweeg dan om op de vloer te slapen. De vloer kan vaak koeler zijn dan je bed, vooral als je een tegel- of houten vloer hebt. Zie het als een spannende ninja-missie waarbij je de koelste plek in huis moet vinden.

6. DIY-airconditioner

Maak een DIY-airconditioner door een kom met ijs voor je ventilator te plaatsen. De lucht blaast over het ijs en verspreidt een heerlijk koele bries door je kamer. Het is als een persoonlijke arctische wind. Wie had gedacht dat je zo creatief kon zijn met een ventilator en een kom ijs?

7. Verkoelende visualisatie

Visualiseer dat je in een koud zwembad drijft of op een ijsschots in Antarctica zit. Stel je voor dat je een ijzige wind voelt en de sneeuw om je heen ziet. Soms kan je brein je lichaam helpen af te koelen door je voor te stellen dat je op een veel koelere plek bent. Misschien droom je zelfs van een episch sneeuwballengevecht!

8. Donkere dagen

Voor velen zal deze tip wellicht wat overbodig zijn, maar toch gaan we 'm met je delen. Sluit alle gordijnen en verduister je kamer als een vampier. Houd het licht en de warmte buiten en geniet van een donkere, koele slaapomgeving. Je kamer kan eruitzien als een vampierhol, maar je zult slapen als een baby. Geen zorgen, je zult niet veranderen in Dracula... tenzij je daar natuurlijk zin in hebt!

9. Houd het hoofd koel

Mocht je deze tips te stressvol vinden: geen zorgen! Het wordt dit weekend namelijk weer iets minder warm. De plakkerige nachten zijn dus van korte duur. Houd tot dit weekend het hoofd koel.