Hier wil je naartoe deze zomer: dit is onze top 5 origineelste uitjes

In Nederland is er genoeg te beleven voor een onvergetelijke zomer. Of je nu alleen op pad gaat, met een vriendin of met je gezin, wij hebben de meest originele uitjes voor je verzameld. Maak je klaar voor een zomer vol avontuur en plezier, want met onze tips wordt deze zomer gegarandeerd fantastisch.

1. Midden in het bos de mooiste films bekijken

Bij Buitenplaats De Hoorneboeg in Hilversum ervaar je de magie van indrukwekkende films midden in het bos onder de sterrenhemel. Of het nu gaat over mentaal welzijn, voeding en gezondheid, familie, leiderschap, de kwetsbaarheid van mens en natuur, rouw of gelijke kansen, deze films en documentaires zullen je raken. Kom vooraf gezellig borrelen tussen de bietjes en boontjes in de moestuin. Zodra de schemering valt, kun je op groot scherm genieten van de mooiste films en documentaires. 

Nieuw dit jaar bij Buitenplaats De Hoorneboeg: het Bosbiosje. Voor kinderen vanaf zes jaar organiseren ze middagen waarop er films gedraaid worden zoals Encanto, Coco en Koos de Koala. 

Benieuwd welke films en documentaires er gedraaid worden bij Buitenplaats De Hoorneboeg? Bekijk via hier het volledige programma.

2. Bewonder de sterrenhemel op Terschelling 

Het Dark Sky Park op Terschelling - gelegen in natuurgebied De Boschplaat - is de ideale plek om de sterrenhemel te bewonderen. In 2015 is aan het natuurgebied het predicaat Dark Sky Park toegekend door de Internationale Dark Sky organisatie IDA. Daarmee is dit het eerste Dark Sky Park van Nederland, wat betekent dat er vrijwel geen lichtvervuiling is, de lucht er schoon is, er stilte heerst en het er aardedonker is.

De perfecte plek om de sterrenbeelden, planeten en de Melkweg te bewonderen. Rond de nieuwe maan - wanneer de hemel het donkerst is - zijn de omstandigheden om te kunnen genieten van de sterrenhemel het meest gunstig. De Melkweg is altijd zichtbaar op Terschelling, maar het beste te zien in de zomer en het najaar. 

Je kan zelf in het park rondlopen en genieten van de prachtige sterrenhemel, maar er worden ook verschillende activiteiten georganiseerd op het eiland. Kijk voor alle activiteiten op de website van Terschelling.

3. Bezoek het grootste rondreizende foodfestival van Nederland 

Festival TREK is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland. Het festival trekt van mei tot en met september door de acht grootste en mooiste stadsparken van het land - Rotterdam, Maastricht, Utrecht, Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch, Amsterdam, Tilburg en Den Haag. De parken worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant waar je kan genieten van een ruim aanbod aan streetfood. Naast heerlijk eten kan je er ook genieten van entertainment van jonge theatermakers en muzikaal talent. 

Wil je graag een dagje weg met het gezin? Met een kindertheater en oud Hollandse spelletjes is Festival TREK ook geschikt voor jonge kinderen.

Festival TREK is nog te bezoeken in de volgende steden: 

  • Amsterdam, Amstelpark van vrijdag 5 t/m zondag 7 juli
  • Den Haag, Westbroekpark van vrijdag 30 t/m zondag 1 september
  • Utrecht, Maximapark van vrijdag 6 t/m zondag 8 september

4. Spanning en avontuur in het klimbos 

Misschien niet heel origineel, maar wanneer je houdt van spanning en avontuur is een dagje klimmen toch erg leuk. Bij Klimbos Garderen - op de Veluwe - is het al mogelijk om vanaf vier jaar te komen klimmen. Dus ook heel leuk voor gezinnen met jongere kinderen. 

De IJzeren Man in Vught is met 135 verschillende klimonderdelen het grootste klimbos van de Benelux. Let wel even op: je mag pas deelnemen aan het klimparcours vanaf acht jaar en een minimale lengte van 1.35m. Kinderen tot en met elf jaar dienen begeleid te worden door iemand ouder dan zestien jaar.

5. Kano door de mooiste wateren in Utrecht 

De provincie Utrecht kent vele mooie gebieden om per kano te ontdekken. Kano door de Kortenhoefse Plassen, de Vuntus of Oud Loosdrecht. Op kanokaartutrecht.nl vind je verschillende kanoroutes, waar je kan genieten van de natuurgebieden, kastelen en forten. 

Heb je geen eigen kano? Geen probleem! Er zijn voldoende kanoverhuurbedrijven langs de routes - die staan aangegeven op de kanokaart - waar je een kano kan huren.