ADVIES: 5 X hoe je beter kunt slapen tijdens deze hete zomerdagen + WINACTIE

Als het zonnetje weer lekker schijnt, zijn we daar natuurlijk hartstikke blij mee. Tenminste, overdag in ieder geval! Als de nacht aanbreekt, hebben we vaak last van slapeloze nachten en dat zorgt voor slaapproblemen. De volgende ochtend sta je vermoeid op en ben je gedurende dag een stuk minder productief. Hoe houden we ons energieniveau nou eigenlijk op pijl tijdens zulke hete dagen? Wij geven 5 tips zodat je iedere dag fris en fruitig wakker wordt.

Tip 1: gebruik je ventilator op een efficiënte manier

Plaats je ventilator op een plaats bij een bron van koele lucht. Bijvoorbeeld bij een open raam. Waarom? Wanneer de nacht is aangebroken, is de lucht buiten een stuk koeler dan binnen. De ventilator blaast dus de koele lucht van buiten door je kamer heen.

Extra tip: heb je geen airco? Dat is ook helemaal niet nodig. Je kan heel simpel je eigen airco systeem maken! Hoe? Zet een paar flessen met bevroren water voor je ventilator zodat de lucht langs de ijskoude flessen wordt geblazen. Easy en nog een stuk voordeliger ook!

ventilator

Tip 2: maak een avondwandeling

Wat is er nou fijner dan heerlijk uitwaaien aan het water, in de bossen of gewoon in een mooi parkje? In de zomermaanden blijft het buiten nog lang licht en is het in de avonden lekker koel. Heerlijk voor een ontspannen avondwandeling zodat je daarna afgekoeld je bed in kan duiken!

Extra tip: je kunt voor extra verkoeling ook even onder een lauwe douche stappen voordat je gaat slapen. Zorg er wel voor dat je niet onder te koud water gaat staan. Anders probeert je lichaam zich weer op te warmen en dat is niet wat we op dit moment nodig hebben! 

avondwandeling

Tip 3: leg je hoofd op een bevroren kussen

Waar we bijna allemaal last van hebben tijdens hele warme dagen is dat je slecht slaapt. Stop je kussen in een plastic zak en doe hem een tijdje in de vriezer. Wanneer het bedtijd is haal je hem eruit en dan zal je ’s nachts gegarandeerd koel blijven!

Extra tip: je maakt het jezelf nog fijner door alleen onder een hoeslaken te slapen. Je hoeslaken kun je overigens ook in een plastic zak stoppen en in de vriezer leggen. Dit in combinatie met een bevroren kussen.. In drie woorden: ‘keep it cool’.

sleeping beauty

Tip 4: het natuurlijke slaapmiddel melatonine

Melatonine hebben we van nature in ons lichaam en het zorgt ervoor dat je moe wordt en lekker kunt slapen. Melatonine maak je dus ook zelf aan! Maar wat nou als je ‘s nachts regelmatig wakker wordt? Is het dan wel verstandig om extra melatonine in te nemen? Het antwoord is JA! In sommige periodes kan het zo zijn dat je lichaam dit zelf tijdelijk niet goed reguleert. In dit geval is het aan te raden, zodat je ‘s ochtends de dag met een sprongetje tegemoet gaat!

Extra tip: probeer ook eens het kruidenmiddel ‘valeriaan’. Het geeft een rustgevende werking en het zorgt ervoor dat je beter in slaap valt.

valeriaan

Tip 5: gehydrateerd naar bed gaan

We weten het allemaal, genoeg en goed drinken is altijd heel erg belangrijk! Tijdens deze hitte, transpireer je ‘s nachts ook een stuk meer dus drink voldoende voordat je naar bed gaat zodat je niet uitdroogt. Anders kan het zijn dat je midden in de nacht wakker wordt van de dorst.

Extra tip: drink een kopje warme kamille thee! Het zorgt ervoor dat je meer gaat zweten en dit koelt je lichaam af. Een erg fijne bijeenkomst is: ‘kamille heeft een rustgevend effect op je lichaam.’ 

kamille thee

WINACTIE

WENDY's wake up selfie

Hoe zie jij er ’s ochtends uit als je net wakker bent? WENDY en Caresse gaan op zoek naar de meest grappige, slaperige, gekste of juist meest uitgeslapen wake up selfie. Deel jouw foto en laat ons weten hoe jij je ’s ochtends voelt als je net wakker bent. Moe, fit, gelukkig of whatever. Verras ons met jouw wake up selfie. Eindigt jouw foto in de top tien met de meeste stemmen én beoordeelt de jury jouw foto als nummer 1, dan win je een complete WENDY’s CHOICE boxspring van Caresse!

 

 

Deel artikel

Ook interessant

Bewegen Gezond
17 februari 2018

DISQ: Luister naar je lichaam

Stress
10 mei 2016

Een klassiek avondje is goed tegen de stress

Gezond Voeding
15 augustus 2017

Dit is het beste tijdstip om te gaan ontbijten

Gezond
22 mei 2017

4x van dit eten word je moe

Voeding
25 maart 2017

Recept: bananen-dadelijs met cocos

Achter de schermen Bewegen Gezond Lifestyle Vrijheid & balans
4 augustus 2016

Moedig samen met Wendy en Herman onze Olympische heldinnen aan

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!