Anti-jojo-effect met peulvruchten

Je wist vast al dat peulvruchten gezond zijn (heel gezond!), en zelfs kunnen helpen bij afvallen. Maar nu is ook aangetoond dat je er slanker van blijft!

Erwten, kikkererwten of linzen, je hoeft er maar één portie per dag – driekwart kopje – van te nemen, en dan draagt dat al bij aan een (bescheiden) gewichtsverlies. En méér.

 

Proefpersonen

In Toronto (Canada) werd een onderzoek uitgevoerd onder zo’n 1.000 volwassen mannen en vrouwen. Zij aten zes weken lang een portie peulvruchten. En wat er gebeurde? Ze verloren gemiddeld van 0,3 kilo per persoon.Dat is natuurlijk niet heel veel en ook niet heel snel, maar het draagt wel bij aan het anti-jojo-effect. Want de Canadese studie toonde aan dat mensen minder hongergevoel hadden tijdens het dieet – zeker ten opzichte van andere diëten. De proefpersoen voelden zich zo’n 31 procent ‘voller’, waardoor ze ook minder ander eten tot zich namen. Dat betekent dus dat je snaaibehoefte afneemt als je een portie linzen of erwten hebt gegeten. Ook op de langere termijn.

 

Hart- en vaatziekten

En er is meer goed nieuws. Het eten van peulvruchten vermindert namelijk ook je slechte cholesterolniveaus (LDL), zo blijkt uit dat onderzoek van het St Michael’s Hospital. Het voorkomt daarmee dichtslibbende bloedvaten. Waardoor het risico op hart- en vaatziekten maar liefst met 5 procent vermindert.

Peulvruchten dus. Óp naar de winkel!

shutterstock_251544979

Inspiratie? Deze snacks zijn ook lekker en gezond.

 

Bron: The independent
Beeld: Shutterstock

 

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!