Arie geeft vijf tips om gezond te blijven tijdens de vakantie

Op vakantie is het niet altijd even makkelijk om je gezonde levensstijl vol te houden. Arie geeft je vijf tips die je daarbij kunnen helpen.

1. Eet bij elke maaltijd eerst de groente

Zorg dat je in ieder geval binnenkrijgt wat je lichaam nodig heeft. Vul je maag dus niet direct aan het begin met vlees, vis of lokale lekkernijen, om daarna te concluderen dat je geen ruimte meer hebt voor salade of gegrilde groenten.

2. Laat het brood weg

Als je in een restaurant salade of soep bestelt, vraag dan of ze het brood dat ze daar meestal bij serveren weg kunnen laten. Op vakantie krijg je genoeg koolhydraten binnen, probeer ten minste een van de maaltijden wat lichter te houden.

3. Slaap niet te lang uit

Hou een vast slaapritme aan. Dat is veel beter voor je energie. Op afwijkende tijden gaan slapen en opstaan zorgt voor een vermoeid, zwaar gevoel. Geef gerust even toe aan een dutje op het strand, maar slaap dan niet langer dan een kwartiertje. Op die manier haal je veel meer uit je dag.

4. Het hoeft niet op

Op vakantie tafelen we langer dan gebruikelijk. Gebruik die tijd om met elkaar te praten, drink een goed glas wijn. Maar ga niet de pannen en borden leeg eten. Hou je porties klein. Proef van alles kleine beetjes.

5. Beweeg!

Neem geen vakantie van je training. Wandel veel, zwem veel, speel op het strand, vrij de sterren van de hemel. Wees actief, dan slaap je beter en rust je dus meer uit.

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Voeding
12 augustus 2018

Slim ontbijten met de breakfast cheesecake!

Bewegen DISQ Challenge Gezond
5 mei 2019

Hoe ging de eerste week van de WENDY’S DISQ Club Challenge?

Brein Vrijheid & balans
4 juli 2018

Dit is wat je slaaphouding over jou zegt!

Gezond Voeding
13 januari 2019

Your Meal Planners: met deze recepten kom jij uit jouw comfortzone!

Brein Gezond
12 mei 2019

Coach Lisette Wevers vertelt hoe jij je zelfbeeld kunt verbeteren

Gezond Stress Vriendschap
3 januari 2017

Waarom vrije tijd gelukkig maakt

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!