Boek van de week: Om gestoord (gelukkig) van te worden

Logo Boek van de week_v2-1

Elke week kiest Janneke Siebelink voor WENDY een schitterend boek uit dat je laat zinderen, zuchten, zweven, glimlachen & soms een beetje huilen van geluk.

 

Om gestoord gelukkig van te worden (op je werk en daarmee in je leven)!

 

  • Hard pratende collega’s
  • Mensen die je voor alles en niets in de cc zetten
  • Mensen die ja zeggen en nee doen
  • Gesnif en gesnuit van verkouden collega’s
  • Geklets en herrie op de werkvloer
  • Bellende collega’s
  • Voortdurende vragen van collega’s

Je kunt vast nog wel iets verzinnen om dit rijtje aan te vullen met dingen die je storen en van je werk af houden. Stoorzenders waar je  – als je even niet oppast – goed gestoord van kunt worden.

 

Laat het vallen, laat het los

Barbara Aalpol geeft bedrijfstrainingen waarin je leert om op een slimme manier met de drukte om je heen om te gaan, en reikt in haar boek Om gestoord van te worden strategieën aan om met die verstoring om te gaan. Hoe ga je om met alle digitale communicatiekanalen die de hele dag openstaan? En hoe ga je om met mensen in je werkomgeving die storend kunnen zijn? Hoe kun je die verstoringen positief aanwenden?

Mijn favoriete hoofdstuk is ‘Zeg Stop!’ waarin Barbara ingaat op hoe je zelf je houding en gedrag kunt aanpassen zodat je balans vindt. Zeg ‘stop’ (staat voor Stick To your Own Plan) en blijf jezelf trouw.

9200000057252066

 

Meer lezen?

Bij deze nog een paar boeken om de drukte in je hoofd te bezweren: 

Frazzled – €19,99

Ruby Wax laat op toegankelijke, humorvolle en slimme wijze aan een breed publiek zien hoe en waarom je je leven kunt veranderen. Ze geeft advies aan ouders, kinderen en tieners. Met praktische dagelijks uitvoerbare oefeningen en een 6 weken durend stappenplan gebaseerd op haar studies in Oxford. Frazzled is dé gids die je nodig hebt voor een gezonder en gelukkiger leven. En in WENDY #7 sprak Wendy met Ruby over haar boek!

9200000054741151

Bekijk hier het interview met Ruby Wax!

 

Mindfulness op het werk voor Dummies –€28,99

Dit boek biedt essentiële richtlijnen voor werknemers op alle niveaus die op zoek zijn naar een duidelijke focus en meer helderheid op hun werk. Het legt uit hoe mindfulness werkgevers kan helpen om zorgvuldiger te werk te gaan op de werkvloer. Daarnaast biedt het hoofden en chefs binnen de organisatie de benodigde gereedschappen om effectiever hun leiderschapskwaliteiten te benutten.

9200000032421084

 

Adempauze – €17,99

Medisch socioloog Chris Grijns laat in zijn boekje Adempauze (met cd met fantastische minimeditaties) zien dat je op een betrekkelijk eenvoudige manier jezelf weerbaar kunt maken voor een jachtig bestaan door letterlijk adempauzes te nemen, ook tijdens het werk. Voor meer ontspanning en werkplezier geeft Grijns korte mindfulnessoefeningen en tips, die je makkelijk op de werkvloer kunt toepassen.

9200000036152497

 

Winnen?

Wij geven 5x dit ideale boek voor werk, weg. Wil je het winnen? Mail dan naar winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. ‘Boek Gestoord’. Meedoen kan t/m 23 juni 2016. Vergeet niet je adresgegevens te vermelden. Winnaars krijgen voor 24 juni 2016 bericht.

Op deze actie zijn onze actievoorwaarden van toepassing.

 

 Janneke siebelink (2)

Janneke is Redacteur Boeken bij bol.com en doet daar wat ze het allerliefste doet: inspireren en auteurs en lezers verbinden. Op televisie bij de NPO praat ze je iedere eerste vrijdag van de maand bij over de nieuwste boeken, en voor Wendy zoekt Janneke met liefde naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen.

Deel artikel

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!