Boek van de week: In duizend zachte armen

Logo Boek van de week_v2-1

Vanaf vandaag kiest Janneke Siebelink voor WENDY elke week het Boek van de week: een schitterende boek uit dat je laat zinderen, zuchten, zweven, glimlachen en soms een beetje huilen van geluk. En het mooie is, deze week kun je dit mooie boek ook winnen. Wij geven 10 stuks weg!

 

 

Gedachten voor iedere dag van het jaar.

’29 mei

Al twee dagen alleen maar gewerkt en me niet verdiept in eigen stemmingen. Grote meid, hoor!’

 

Nee, dit is geen zin uit mijn eigen dagboek, een hart onder de riem aan mezelf. Deze zin werd ruim 74 jaar geleden geschreven door Etty Hillesum. Etty Hillesum wordt op 15 januari 1914 geboren in Middelburg. Ze groeit op met haar vader Louis (Levi) Hillesum die leraar klassieke talen is en haar moeder Rebecca (Rivka) Hillesum-Bernstein, geboren in Rusland, die in 1907 na een pogrom met kaalgeschoren hoofd en in soldatenkleren naar Amsterdam vlucht met haar twee broers: Mischa, die een begaafd pianist blijkt en Jacob, die arts zal worden. Etty heeft een Joodse achtergrond, maar het gezin besteedt er weinig aan en laat zich in 1937 zelfs uitschrijven als lid van de joodse gemeente.

 

Mijn hart is een gloeiende oven

In 1932 gaat Hillesum in Amsterdam Rechten studeren, dat ze zeven jaar later, in 1939 met succes afsluit – niet lang voor haar gedwongen vertrek naar Westerbork. Maar dat weet ze dan niet. Op dat moment zijn  gedachten nog vol van haar geliefde Julius Spier, die haar aanspoort een dagboek bij te gaan houden, om  haar gevoelens bij schijnbaar alledaagse dingen onder woorden te brengen. Woorden die zoveel jaren later nog net zoveel impact hebben als toen ze met haar slanke hand in inkt werden vastgelegd.

 

Een boek als een samengebalde vuist

Na Westerbork wordt Etty op 7 september 1943 met haar ouders en haar broer Mischa gedeporteerd naar het concentratiekamp Auschwitz, waar ze op 30 november 1943 omkomt op 29-jarige leeftijd. Haar dagboek eindigt op 6 september 1943 met het bericht van een vriend.

 

In duizend zachte armen is een boekje als een samengebalde vuist, dapper en vol van waarheden die nog altijd iedere dag van toepassing zijn. Een boekje als een streling.  Uitgeverij Balans € 15

9200000051780936

 

Winnen?

Wij geven 10x dit mooie, indrukwekkende boek  weg. Wil je het winnen? Mail voor 4 juni 2016 naar winactie@wendymultimedia.nl o.v.v. In duizend zachte armen. Vergeet niet je adresgegevens te vermelden. Winnaars krijgen voor 10 juni 2016 bericht. Over de winactie wordt niet gecorrespondeerd.

 

JaJanneke siebelink (2)nneke is Redacteur Boeken bij bol.com en doet daar wat ze het allerliefste doet: inspireren en auteurs en lezers verbinden. Op televisie bij de NPO praat ze je iedere eerste vrijdag van de maand bij over de nieuwste boeken, en voor Wendy zoekt Janneke met liefde naar boeken die jou geluk brengen, je het leven even doen vergeten of juist extra laten sprankelen.

 

 

Deel artikel

Ook interessant

Advies Body & Mind Brein Gezond
28 mei 2016

Mediteren kun je leren: in 4 stappen

Brein Gezond Stress
4 januari 2018

Last van een winterdip? Met deze 3 stappen voel je je snel beter!

Advies Body & Mind Gezond
8 april 2016

Een kleine dut geeft je net dat beetje fut!

Gezond Goed nieuws Voeding
4 juni 2016

Yes! Een drankje maakt gelukkig

Gezond Stress
1 augustus 2016

Last van (vakantie)stress? Met deze tips wordt het minder

Gezond Voeding
23 mei 2018

Slechte slaper? Eet een banaan!

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!