Creatief met je sarcasme!

Af en toe is het heerlijk om een sarcastische opmerking te maken. Vooral als je vriendinnen er helemaal in opgaan. En het mooie: een sarcastische opmerking is goed voor allebei!

 

shutterstock_280933484

 

Aan de Universiteiten van Harvard en Columbia is er onderzoek gedaan naar sarcasme. In het onderzoek werd getest wat sarcasme doet met de creativiteit van iemand. De proefpersonen moesten namelijk een creatieve opdracht uitvoeren. Wat bleek? Mensen die in de sarcastische groep zaten gingen veel creatiever met de opdracht om.

 

Creatief denken

Eerst even: wat is sarcasme ook alweer? Bijtende spot. Als je vriendin een jurk past die je echt afschuwelijk vindt, zeggen dat je ‘m haar zó stilish vindt staan. Voordat je een sarcastische opmerking maakt, wordt je brein aan het werk gezet om creatief met een zinspeling om te gaan. Je creativiteit wordt dus gestimuleerd!

 

Creatief ontvangen

Voor de andere kant werkt het hetzelfde. Als je een sarcastische opmerking krijgt, moet je altijd even nadenken wat diegene nou precies bedoelt. Maakt-ie een grapje of is het serieus? En hoe moet ik reageren? Hier wordt dus de creabea in je weer aan het werk gezet. Wel een kleine kanttekening: dit werkt alleen als er jullie een vertrouwde band hebben.

Zet dus je vriendinnen vaak op het verkeerde been. Je doet niet alleen jezelf maar dus ook de ander er een creatief plezier mee!

 

Deze geweldige creatieve fotograaf speelt met je gedachten!

 

Bron: Huffingtonpost
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook interessant

Stress
8 november 2015

TED Talks: hoe je in stressvolle situaties rustig kan blijven

Bewegen Gezond
26 februari 2017

Knakken van gewrichten: waarom en kan het kwaad?

Brein Gezond
20 maart 2018

Negen op de tien Nederlanders noemen zichzelf gelukkig

Gezond Vrijheid & balans
17 maart 2018

Dream stories met Francis Beukeveld

Bewegen Gezond
31 maart 2018

Wendy wordt uitgedaagd voor een potje RaceRunning

Gezond Vrijheid & balans
30 juni 2018

Happy & healthy: Overnight oats

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!