De 5 hotspots van Kopenhagen + reisaanbieding!

Kopenhagen

Een hippe, sfeervolle stad, met gezellig uitgaansgelegenheden, restaurantjes en boetiekjes. Kopenhagen heeft het allemaal! 

Tips van: Amanda van den Hoven

De Nederlandse Amanda is time to momo local en woont in Kopenhagen. Ze kan bijna niet kiezen, zoveel leuke plekken zijn er in die stad.
Kopenhagen

Leukste wijk

‘In de oorspronkelijke arbeiderswijk Nørrebro heerst een levendige sfeer. Het is een culturele smeltkroes vol sfeervolle cafés, cocktailbars, hippe restaurants en bijzondere boetieks. Leuk voor zowel overdag als ’s avonds. De wijk kent een geschiedenis van politieke oproer, maar tegenwoordig wordt het straatbeeld vooral bepaald door multiculturele gezinnen, studenten, kinderwagens en hippe ontwerpers. De leukste straten en buurten zijn die rond de Ravnsborggade, met antiekzaken en goede bier- en wijnbars en restaurants, Sankt Hans Torv en de Blågårdsgade, met leuke winkels en gezellige cafés, en de populaire hipsterbuurt rond de Jægersborggade, vol gezellige terrassen en een grote keuze aan onafhankelijke designwinkels.’

Kopenhagen

Eten

‘In een oude apotheek op Istedgade vind je het sfeervolle café Bang og Jensen waar je terechtkuntvoor een lekkere koffie, huisgemaakte limonade of een hele maaltijd. Het pand is mooi, het personeel is supervriendelijk en de huisgemaakte limonade is heerlijk. Je kunt er letterlijk de dag beginnen met een ontbijt en eindigen met een cocktail. Het interieur is, zoals je veel zult tegenkomen in Kopenhagen, een bij elkaar gezochte gelegenheid wat voor een gezellige en huiselijke sfeer zorgt.’ Istedgade 130.

Kopenhagen

Uitgaan

‘In het Bremen Teater staat het iedere vrijdag- en zaterdagnacht vol met dansende Kopenhagenaren. De foyer is dan omgetoverd tot Natbar, er zijn boots waar je lekker kunt zitten, maar er is ook voldoende ruimte voor een dansje! Het is geen standaard club; top 40-nummertjes zul je niet gauw voorbij horen komen. Funk, alternative, soul, hip-hop, disco en rock zijn meer de genres die je kunt verwachten.’ Nyropsgade 39-41.

Winkelen

‘Als je op zoek bent naar hét merk van dit moment, loop dan zeker de boetiek van Ganni binnen. Dit kledingmerk voor dames is geworteld in Kopenhagen, maar gaat inmiddels de hele wereld over. De relaxte en toch vooruitstrevende cultuur van Kopenhagen bepaalt een groot deel van de identiteit, net als Scandinavisch design. Toch laat Ganni zich niet beperken tot het traditionele minimalisme. De kleding zit namelijk vol kleur en prints, en is ook nog eens supervrouwelijk.’ Østergade 52.

Kopenhagen

 

timetomomo-waaierReisaanbieding

Ook op citytrip naar Kopenhagen of een andere stad? Boek je hotel vanaf nu altijd via WENDY en krijg een time to mono-product cadeau! De locals van reisplatform time to momo hebben voor jou de leukste en beste hotels geselecteerd. Als je nu via www.wendyonline.nl/timetomomo een hotel boekt, krijg je een time to momo-stedengids van de stad waar je naartoe gaat cadeau t.w.v. €16,95!*

*Afhankelijk van de waarde van je boeking

 

Benieuwd naar andere citytrips? In deze gratis e-guide vind je de leukste hotspots en favoriete restaurantjes van locals uit 12 TOP steden.

De beste City Trips WENDY time to momo

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Lifestyle Vrijheid & balans
22 februari 2018

Hoe Happy & Healthy is Ruben Nicolai?

Brein Gezond
30 september 2017

Zo bereik je je doelen makkelijker

Brein
13 februari 2017

Niks doen en eten voor geluk

Gezond
22 juli 2017

8 manieren om slapend gewicht te verliezen

Body & Mind Gezond Koken Liefde Lifestyle Relatie Voeding
27 september 2018

Oproep: ben je zwanger en houd je van lekker eten…

Bewegen Brein Gezond Liefde Stress
12 november 2017

Female Sensual Qigong helpt je uit je hoofd en in je lijf

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!