Ouder worden? Dit is het geheim

Hoe word je oud? Deze vraag is hot momenteel. Deze mensen bewijzen dat het antwoord eigenlijk heel simpel is.shutterstock_220548796

De artsen Hans van Hateren en Nanno Kleefstra schreven een boek over tien honderdjarigen en wat het geheim achter hun leeftijd is. Een geheim dat iedereen kan volgen.

 

Actief

Het gewicht van de oudjes was allemaal in orde. Maar dat betekende niet dat ze er veel voor laten. Een goede borrel en bijvoorbeeld veel vlees eten hebben ze zeker niet nagelaten. De helft van de personen heeft zelfs lang en vooral veel gerookt. Wel zijn ze daarbij al lang geleden gestopt met roken. Verder is beweging heel belangrijk voor ze geweest (en dat kan binnen één minuut). Door beweging blijf je gezond en blijf je ook op je oudere dagen actie.

Positieve energie

Een ander gemeenschappelijke factor is een cliché, maar wel waar: gelukkig zijn. Ze hebben het ‘vermogen’ om gelukkig te zijn. Ook al hebben ze allen genoeg ellende en diepe dalen in hun leven meegemaakt, ze hebben het elke keer weten om te zetten in positieve energie en zo het geluk vanzelf te vinden. En daarbij zeggen ze zelf: hoe ouder je wordt, hoe makkelijker je soms dingen kunt accepteren, waardoor je al sneller gelukkiger bent.

 

Tevredenheid

De laatste gemene deler is eigenlijk ook heel simpel, namelijk tevreden zijn met wat je hebt. Soms wil je heel veel, zoals een groot huis, een grote auto en een vette vakantie. Voor deze mensen was dat niet het belangrijkste. Het is natuurlijk altijd leuk om een mooi huis te hebben, maar het geluk zit ‘m in de kleine dingen. En dat je daar je heel lang op kunt teren, bewijzen deze mensen.

 

Wist je dat voeding ook erg belangrijk is? 

 

Bron: Humo
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook interessant

Advies Brein Do It Yourself Gezond
25 augustus 2016

5 tips om in slaap te komen tijdens een hittegolf

Achter de schermen Gezond
27 april 2016

Bijkomen van Koningsdag (en nacht) …

Voeding
30 mei 2018

Heerlijke Griekse couscoussalade!

Gezond
19 november 2016

Elke dag bier goed voor je gezondheid?

Gezond Voeding
20 december 2018

Koken met Estée: Christmas punch

Brein Liefde Vriendschap
2 januari 2017

Deel 2: 7 tips om duidelijker je grenzen aan te geven

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!