De ideale douche

Een warme douche kan heerlijk zijn. Toch moet je uitkijken dat het niet te warm wordt. Hier zijn daarom de tips voor een goede douche!

 

shutterstock_289979372

 

Na een lange werkdag is er niets lekkerder dan alle stress van je af te spoelen, om vervolgens met een heerlijk rozig gevoel op de bank voor de tv neer te ploffen. Hoe lekker de hemelse stralen op het lichaam ook aanvoelen, het is verstandig om de temperatuur van het water toch wat lager te zetten.

 

Warmte

Één perfecte douchetemperatuur is er helaas niet, maar je doet er goed aan om onder de 43 graden te blijven. Het klinkt vast herkenbaar, je zet de douche aan en in het begin voelt het water te warm aan. Wanneer je dit voelt ís het water meestal ook echt te warm. Je huid wordt hierdoor ontdaan van de natuurlijke oliën die erop zitten, waardoor je droge en geïrriteerde plekken kunt krijgen. In zware gevallen kan er zelfs eczeem optreden. De ideale temperatuur voor je huid is een paar graden boven lauw water. Omlaag met die temperatuur dus!

 

Tijd

Maar ook dan zit je nog niet veilig. Ook lang douchen met een voor de huid ideale temperatuur (een paar graden boven lauw water) kan voor uitdroging zorgen. Niet alleen de huid is in gevaar, ook je haren kunnen door slecht douchegedrag ontdaan worden van hun natuurlijke oliën. Het zal hierdoor sneller uitdrogen en de kleur van geverfd haar zal sneller vervagen. Hou dus ook de tijd in de gaten. Een aantal minuten is meer dan voldoende!

Genoeg redenen dus om de temperatuurknop niet te ver open te draaien en jezelf tijdig richting bank en televisie te begeven!

Lees hier waarom minder douchen beter voor je is!

Bron: Goedgevoel
Beeld: Shutterstock

Deel artikel

Ook interessant

Gezond Voeding
10 februari 2019

Your Meal Planners dagmenu: met deze gerechten verwen jij je geliefden met Valentijn!

Advies Body & Mind Gezond Voeding
22 oktober 2016

10x dingen die je kunt doen met kokosolie

Gezond Opvoeding Voeding
2 februari 2018

5 tips om je kind meer groente te laten eten

Gezond
15 juni 2017

Waarom Bikram yoga je leven kan veranderen

Gezond Voeding
12 december 2018

Koken met Estée: rivierkreeft cocktail met venkel

Brein Geven & ontvangen Gezond
14 januari 2019

Nicole Buch op retraite: ‘Ik wil me weer openstellen voor de liefde’

Nu in de winkel

Shop de cadeautjes!